Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Seydişehir'den 28 Şubat açıklaması

AK Parti Seydişehir İlçe Teşkilatı, 28 Şubat darbesinin 22 yıl dönümünde yaşanan acıları düzenlediği basın açıklamasıyla duyururken, yapılanlara tepki gösterdi.

AK Parti Seydişehir’den 28 Şubat açıklaması
Seydişehir AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi önünde konuşan AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, "28 Şubat 1997 'post modern darbe' ülkemizde gerçekleştirilen son siyasi darbedir ki; bundan sonra da başta 15 Temmuz olmak üzere gizli veya açık birçok kez darbe girişiminde bulunulmuş, fakat milletin iradesi buna izin vermemiştir." dedi. 

Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha dün gibi hatırlarız ki, 24 Aralık 1995 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde, rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Refah Partisi - Doğru Yol Partisi Koalisyonu ile birlikte Başbakanlık görevine gelmiş yeni hükümet kurulmuştur. Necmettin Erbakan gibi dik duruşlu ve çizgisi olan bir liderin varlığından rahatsız olan kişiler, post-modern darbe olarak da anılan 28 Şubat 1997 askeri müdahale sürecini başlatmıştır. Müdahale edilmesi gerektiğini düşünen karanlık mihraklar, yalnız hükümetin değil tüm Türkiye'yi adeta bitirmek isteyen bir tavırla faaliyetlerine başlamıştı.Bu bağlamda, hükümetin ilk günlerinden itibaren ordunun komuta kademesinden, hükümete yönelik sürekli laiklik uyarıları yapılmaya başlanmış, hatta bu konuda bürokrat ve medya üyelerine yönelik brifingler bile düzenlenmiştir.

- Ana akım medya darbeyi destekledi

Dönemin ana akım medya kuruluşlarının gazetelerinde, hükümete yönelik ağır eleştiri hatta saldırılar yer almış, bu manşetler, hükümete karşı kamuoyunda algı oluşturulması ve askeri müdahaleye giden yolun açılmasında son derece etkili olmuştur.

Dolayısıyla, 28 Şubat 1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu Toplantısında zirve noktasına çıkacak olan post-modern darbe sürecinde, bu medya kuruluşları ve manşetlerinin önemli bir yeri olmuştur. Bu baskıların da etkisiyle, seçilmiş Başbakan Necmettin Erbakan istifa etmek zorunda kalacak ve Refah-Yol koalisyon hükümeti dağılacaktır. Üstelik bu baskı, hükümetin dağılmasıyla son bulmayacak, Refah Partisi kapatılana kadar aynı sertlikte devam edecektir.

Bu açıdan, 28 Şubat 1997 Post-modern askeri müdahalesi, Türkiye'de seçilmiş siyaset ve meşru iktidara yönelik gerçekleştirilmiş son başarılı askeri darbedir. 28 Şubat 1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısıyla birlikte en zor dönemine girmiştir. Başbakan Erbakan'ın, bu toplantıda, kendisinin siyasi intiharı sayılabilecek ve yersiz ithamlardan oluşan tavsiye kararlarına imza atmaması, ordu ile hükümet arasında yeni bir krize neden olmuştur. Bu tarihten sonra, medya aracılığıyla Başbakan Erbakan üzerinde kararları imzalaması için yoğun bir baskı oluşturulmuştur ve baskı ile yıldırılmaya çalışılarak bu darbe tertip edilmiştir.

- AK Parti iktidarı darbecilere tokat oldu 

28 Şubat'ta başlayan post modern darbe girişimi ile milletin iradesi hiçe sayılmıştır. 1997 Milletin iradesi ile seçilen hükümeti MGK kararları ile tehdit, kumpas ve antidemokratik bir biçimde bürokrasi, sivil toplum, askeriye, iş ve medya dünyasının da arasında bulunduğu bir grup çete,milletin iradesine başkaldırmıştır.

28 Şubat olaylarına yine en güzel cevabı yüreği vatan aşkıyla tutuşan milletimiz verecektir. 

Darbelere rağmen milletimizin birlik olması, kenetlenmesi ile darbecilere en güzel cevap AK Parti Hükümetinin 2002'de iktidara getirilmesi ile olmuştur. Milletimizi dışarıdan çökertemeyen yapılar bizi laik, antilaik diyerek bölmeye, birbirimize düşürmeye çalışmışlardır. Ancak bu hain emellerine ulaşamamışlardır. 

Allah o günleri tekrar bu aziz millete göstermesin."

Atalay'ın açıklaması sırasında Belediye Başkan Adayı Mehmet Tutal, Kadın Kolları Başkanı Meryem Semerci, Gençlik Kolları Başkanı Mevlit Polat ile çok sayıda partili katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English