Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tehlike Çanları Çalıyor: Unilever, Magnum Bademli Dondurmaları Geri Çağırıyor!

Birleşik Krallık bu haberle çalkanıyor! İngiltere ve İrlanda’da hali hazırda satışı yapılmış yüzlerce Magnum dondurmanın toplanma kararı çıktı. Bu karar sonrası akıllara Türkiye’de tüketilen dondurmalar geldi.

Tehlike Çanları Çalıyor: Unilever, Magnum Bademli Dondurmaları Geri Çağırıyor!

Yapılan açıklamaya göre Unilever bünyesinde bulunan Magnum dondurmaların Bademli olanlarında plastik ve metal tehlikesi olduğu açıklandı. Şimdilik 5 farklı serinin geri çağrıldığı dondurmalar arasında tüketici sağlığını tehdit edecek oran plastik ve metal parçalar bulundu.

magnum dondurmaBu hızlı tüketim ürünleri ile ilgili Birleşik Krallık içinde yapılan ilk toplatma kararı da değil, daha önce Unilever bünyesinde olmasa da pek çok hızlı tüketim ürünleri liste olarak geri toplanmıştı.

Türkiye’de Bulunan Ürünleri Etkiler mi?

Hem Unilever hem de Magnum cephesinden böyle bir açıklama gelmedi. Hali hazırda Birleşik Krallık Gıda Standartları Ajansı, söz konusu ürünleri “tüketilmesi için güvensiz” ürün olarak nitelendirmiş ve bu şekilde bir çalışma yapılmasını ön görmüştü.

Hali hazırda Türkiye’de bu şekilde bir ürün için geri çağırılma ya da toplatılma kararı olmadığını söyleyebiliriz. Yaptığımız araştırmalar sonucunda Türkiye’de düzenli olarak denetimleri yapılan Magnum dondurmalarda insan sağlığına tehlike unsurunun tespit edilmediğini belirtmek gerekmektedir.

unilever magnum toplatma

Unilever Açıklama Yaptı

Birleşik Krallık ve Avrupa’nın en büyük hızlı tüketim ürünleri markası arasında yer alan Unilever yaptığı açıklama ile:

“Tehlike unsuru barındıran 100 mili litrelik üçlü paketlerin geri çağrıldığını, bu ürünleri satın alan kişilerin kesinlikle tüketmemeleri gerektiğini ve herhangi bir gelişme olması durumunda yeni duyurular yapılacağını belirtti.”

magnum kaldırılıyor mu

Tüketici Güvenliğine Önem Veriyor

Unilever, dondurma bölümünü yeniden yapılandıracağını açıklarken, tüketici hassasiyetine duyduğu önemde bir kez daha gözler önüne serildi. Anında geri çağırma, bilgilendirme ve kontrol süreçlerinin hızlı bir şekilde uygulanıyor olması da firmanın ne kadar ayrıcalıklı olduğunu öne çıkardı.

Yine İngiltere kaynaklı yapılan araştırmaya göre Unilever şirketi en fazla güvenilen hızlı tüketim ürünleri satıcısı olduğu için kullanıcılar bu marka ve diğer ürünlerin daha çok denetlenmesi gerektiğini, lezzetleri ve güvenliğinin sıklıkla kontrol edilmesinin önemini vurguluyor. Sadece tüketici güvenliği, kontrol süreci ve sonrasında bilgilendirme işleminin de titizlikle yerine getirilmesi gerekiyor.

Türkiye’deki tüketicilerin endişe etmesini gerektiren bir durum bulunmamaktadır. Türkiye’de satışı yapılan Magnum ürünleri ve Unilever markasının tüm hızlı tüketim ürünleri sıkı bir şekilde denetime tabi tutulmaktadır.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English