Son Dakika Haberler

21 Aralık 2015

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uludağ Üniversitesinde, "Türkiye'nin İnsani Diplomasisi" konulu paneli ile kendisine fahri doktora unvanı verilmesi törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2002 yıllarında 85 milyon dolar dış yardım yapan ülkemiz, bugün 5 kıtada 140'ın üzerinde değişik alanlarda bu yardımlarını devam ettiren ülke konumuna geldi. Şunu çok açık ifade etmem lazım, 140'ın üzerindeki ülkeye 'bu Müslümandır, Müslüman değildir', asla bu tür ayrımlar yapmadan 2014 itibariyle 4,5 milyar dolar yardımla dünyanın en cömert üçüncü ülkesi olmuştur. Bunu gayrisafi milli hasılaya oranla ifade edecek olursak o zaman ülkemiz, yardımlarını en fazla artıran ülke olmuştur dünyada. Bizim petrol kuyularımız yok, doğalgaz rezervlerimiz, yer altı zenginliklerimiz yok. Ama Anadolu büyüklüğünde bir vicdanımız var" dedi.

(15.48) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün İdlib şehir merkezinde çok sayıda sivilin ölümüne neden olan Rus hava saldırılarını kınadı. Çavuşoğlu, "Rusya'nın derdi DAEŞ değildir. Rusya, Suriye'yi tekrar Esed'e teslim etme hayalperestliği içindedir ve bu amacına ulaşmak için muhalifler olsun siviller olsun Suriyelileri öldürmektedir" dedi.

(14.32)

3- Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini uzatmaya karar verdi.

(15.52)

4- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yarın idrak edilecek Mevlit Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Bugün her türlü iman, akıl ve hikmetten uzak terör şebekelerinin O'nun yüce ismini sözde bayraklarına nakşederek verdikleri zarar, İslamofobi öncülerinin asla kabul edilemez karikatürlerinin verdiği zarardan daha az değildir" ifadesini kullandı.

(13.46)

5- Adalet Bakanlığı Basın Müşavirliğinden, bazı basın yayın organlarında yayınlanan "32 kişilik tutuklu gazeteci" listesine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, cezaevlerinde 21 hükümlü gazetecinin bulunduğu, bunlardan sadece üçünün Sarı Basın Kartı taşıdığı bildirildi.

(15.16)

 6- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonlara ait fotoğraf kareleri basınla paylaşıldı. Operasyonlar sırasında sokaklarda kurulan barikatların iş makinesi ile kaldırıldığını gösteren kareler ile bölücü terör örgütü tarafından karargah olarak kullanılan ve ardından yakılan Mardinkapı İlkokulunun güvenlik kuvvetlerince kontrol altına alınmasına ait kareler de dikkati çekiyor.

(09.23)

 7- Güvenlik güçlerinin Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonların 6'ncı gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 87 oldu.

(11.14)

8- Mardin'in Nusaybin ilçesindeki 4 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağının ilçe geneline uygulanması kararı alındı.

(07.44)

9- Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerce kaçırılan 27 yaşındaki polis memuru Ayhan Kaya'nın ailesi, gelecek iyi haberi umutla bekliyor.

(13.58)

 10- İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 kişi ile dün gece emniyete gelerek teslim olan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, 18 Aralık Cuma günü yapılan operasyon kapsamında 57 kişiye yönelik gözaltına alınma talimatının verildiği, 39 kişiye ait 40 adreste arama yapıldığı bildirildi.

(09.12-15.12)

11- Mersin'de "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de olduğu 28 kişi adliyeye sevk edildi.

(10.40)

12- Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, belediyeye ait bazı taşınmazlarla ilgili 2010-2013 yılları arasında hukuka aykırı işlemler yapıldığını tespit ettiklerini belirterek, "Şişli halkı aleyhine bir durum oluştuğunu tespit ettim. Bu nedenle halkın hakkını aramak için hukuk süreci başlattım. Konunun idari ve adli yönden araştırılması ve sorumlular hakkında gereken işlemlerin yapılması için imkanları sonuna kadar kullanacağız" dedi.

(14.17) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- Türkiye Baralor Birliğince, hukuki yardım ve davalarda avukatlara ödenecek yeni ücretler belirlendi. Buna göre, sözlü danışmanlıkta 250, vasiyetname hazırlanmasında bin 450 lira ödenecek. Ağır ceza mahkemelerinde görülen davalar için 3 bin 600, Yargıtayda ilk derecede görülen davalar için 3 bin 500 lira avukatlık ücreti alınacak.

(10.46)

14- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. Buna göre, tüketici güven endeksi, aralıkta geçen aya göre yüzde 4,6 düşüş gösterdi.

(10.28)

 15- Brent petrolün varil fiyatı, küresel arz fazlası endişeleriyle 36,12 dolara gerileyerek 11 yılın en düşük seviyesini gördü.

(09.43)

16- Azerbaycan Merkez Bankasının (AMB) kararıyla ülkede dalgalı kur sistemine geçildi. Azerbaycan manatı, avro karşısında yüzde 47,88, dolar karşısında yüzde 47,63 değer kaybetti. 

(08.38)

17- Suriye'nin Lazkiye kenti kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine hava destekli yoğun saldırı yapıldığı bildirildi. 

(13.40)

18- Irak'ın, Türkiye'nin Musul'daki birliklerini çekmeyi ilan etmesini memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

(13.36)

 19- Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme örgütünün (HRW) Beyrut kaynaklarına göre, Suriye rejim güçlerinin ve Rusya'nın, eylül ayından bu yana muhalif gruplara yönelik büyük oranda misket bombası kullandığı belgelendi.

(12.39)

20- Aralık ayı sonunda İran'ın başkenti Tahran'ı ziyaret edeceği öne sürülen Beşşar Esed'in uçağına, Şam-Tahran arası yolculuğu sırasında 4 Rus savaş uçağının eşlik edeceği iddia edildi.

(11.13)

21- Afganistan'ın Pervan kentinin Bagram ilçesinde ABD ve Afgan askerlerinin devriyesine bomba yüklü motosikletle düzenlenen intihar saldırısında beş kişi öldü, altı kişi yaralandı.

(14.44)

22- Batı Şeria'nın güneyindeki Beytullahim kentinde, İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında çıkan olaylarda 15 Filistinlinin gazdan etkilendiği bildirildi. 

(10.05)

23- FIFA Etik Kurulu, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini'ye sekizer yıl futboldan men cezası verdi. Soruşturma ve verilen men cezalarının nedeni olarak Blatter tarafından Şubat 2011'de Platini'ye yapılan 2 milyon İsviçre frangı ödemenin hiçbir yazılı yasal dayanağının bulunmaması gösterildi. Platini, 26 Şubat 2016'da İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak FIFA başkanlık seçiminde başkan adayı olamayacak. Kendisini savunan Blatter, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) itiraz başvurusunda bulunacağını açıkladı. 

(11.18-12.58)

 25- Spor Toto Süper Lig'de 16. hafta maçlarında şimdiye kadar 11'i yabancı 15 futbolcu cezalı duruma düştü.

(10.14)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English