Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yolsuzluk şüphesiyle gözaltına alınan AP Yunan milletvekiline partisinden istifa çağrısı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ATİNA (AA) - Yunanistan'da Değişim Hareketi (KINAL)-PASOK lideri Nikos Andrulakis, Belçika'da yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Avrupa Parlamentosunun (AP) Yunan milletvekili Eva Kaili'nin görevinden istifa etmesi gerektiğini ileri sürdü.


Meclis Genel Kurulundaki bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Andrulakis, Kaili davasıyla politik sistemin yeni bir güven sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirtti.


Andrulakis, "Kaili, partimizin binlerce oyuna ihanet etti ve görevini bırakmalı." diye konuştu.


Kaili'nin Yunanistan'daki dinleme skandalına ilişkin AP'de yapılan çalışmalardaki rolü üzerine de konuşan Andrulakis, "(Yunanistan Başbakanı) Miçotakis'in çevresi, Kaili'yi, AP'deki denetleme heyetinde dinleme skandalının örtbas edilmesi için her adımında yönlendirdi." diye konuştu.


- Kaili AP başkan yardımcılığından alınmıştı


AP'de yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin yapılan soruşturma kapsamında geçen hafta gözaltına alınan AP'nin Yunan milletvekili Kaili'nin, AP'nin başkan yardımcılığı görevi de elinden alınmıştı.


Fransa'nın Strazburg kentinde toplanan AP Genel Kurulunda yapılan oylamada, Kaili'nin başkan yardımcılığı görevinin elinden alınması 1'e karşı 625 milletvekilinin oyuyla kararlaştırılmıştı.


AP'nin 14 başkan yardımcısından biri olan Kaili hakkındaki karar hemen yürürlüğe girmişti.


- Katar iddiaları reddetmişti


Basında çıkan haberlerde, Eva Kaili ve gözaltına alınan diğer kişilerin AP'nin ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek üzere Katar'dan rüşvet aldığı iddia edilmişti. Katar ise iddiaları reddetmişti.​​​​​​​


Katar'ın Avrupa Birliği Misyonundan yapılan açıklamada, "Basında haberleri çıkan bazı kişilere yönelik suçlamalarla Katar'ın ilişkilendirilme çabalarının kesin bir dille reddedildiği" belirtilmiş, Katar devletinin birtakım iddialarla ilişkilendirildiği bu haberlerin asılsız olduğu ifade edilmişti.​​​​​​​



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”