Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye’nin 4. büyük ihracatçısı Konya'da savunma sanayi 7. kez buluşacak!

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, Türkiye’nin en büyük savunma sanayi şirketleri Roketsan, Havelsan, Aselsan ve Tusaş’ı ziyaret ederek, Konya savunma sanayi sektörü ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye’nin 4. büyük ihracatçısı Konya’da savunma sanayi 7. kez buluşacak!
Büyükeğen ayrıca, savunma sanayinin devlerini Konya Sanayi Odası tarafından 23-25 Kasım tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın himayelerinde düzenlenecek 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarına davet etti. 

Ankara’da yaptığı savunma sanayi ziyaretleri kapsamında Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Havelsan Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ile görüşen Başkan Büyükeğen, ziyaretlerde Konya savunma sanayi hakkında bilgiler verdi. Büyükeğen ayrıca Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’na atanan Tümgeneral Şakir Uslu’yu ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. 

Konya, Türkiye’nin 4 büyük ihracatçısı arasında 
Ziyaretlerde birçok sektörde öne çıkan Konya’nın, savunma sanayinde de önemli başarılara imza attığını ifade eden Başkan Büyükeğen, Konya’nın savunma sanayi ihracatında Türkiye’nin 4 büyük şehri arasında yer aldığını vurguladı. Büyükeğen, “Konya’mız Savunma ve Havacılık Sanayi’nde İstanbul, Ankara ve Eskişehir’in ardından Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 4. şehri. Sektörde yıllık 135 milyon doların üzerinde ihracat yapıyoruz. İnşallah yapacağımız çalışmalarla gerek yerli ve milli üretim gücümüzü gerekse ihracatımızı çok daha yukarılara taşıyacağız” dedi.  

Savunma sanayi sektörü, 7. kez Konya’da buluşacak 

Konya’da savunma sanayinin daha fazla gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Büyükeğen, Anadolu'nun en büyük savunma sanayi buluşması olan Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları’nın bu çalışmalardan birisi olduğunu hatırlattı.  Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları’nın bu yıl 7.’sini gerçekleştireceklerini aktaran Büyükeğen, şunları söyledi: “Konya Sanayi Odası olarak, ilimizin sektörde yerli ve milli üretime verdiği katkıyı artırmak ve çok daha güçlü bir savunma sanayi ekosistemi oluşturmak istiyoruz. Bu kapsamda çok çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl 23-25 Kasım tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığımızın himayelerinde 7.’sini gerçekleştireceğimiz Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarımız ile de, savunma sanayi ana sanayi firmalarını ve sektörün tüm paydaşlarını şehrimizde bir araya getireceğiz. Sektör ile çalışan ya da çalışmak isteyen firmalarımız burada hem kendi ürünlerini sergileme imkanı bulacak hem de savunma sanayindeki en son gelişmeleri yakından izleme fırsatı elde edecekler. Program kapsamında düzenleyeceğimiz fabrika ziyaretlerimiz ve ikili iş görüşmelerimiz ile de firmalarımız yeni bağlantılar oluşturacaklar.”

23-25 Kasım tarihlerinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek, 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarına katılmak isteyen firmalar savunma.kso.org.tr adresinden bilgi alarak, kayıt yaptırabilir. (Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 2
  • 3
  • 2
  • 2
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • AS
    Aklı Selim
    230 gün önce

    Yapıyorsunuz yapıyorsunuz ama sonuç ortada. İhracat artmıyor. Burada bahsettiği ihracat Beyşehir Av tüfekleridir. Konya'ya Roketsan, Aselsan, Havelsan, Tusaş, TEİ, MKE, BMC, Katmerciler, Otokar, FNSS, TÜBİTAK Sage, Askeri Fabrikalar... vs ile görüşüp, Konya'da Fabrikalarının birer Şubelerini açmaları veya Konyalı Müteşebbislerle ortaklığa gidilip, Müşterek hisseli Fabrikalar kurmaları sağlanması maksadıyla Konyalı işadamları ile ortak toplantılar düzenlenmeli...vs.'ler yapılmalıdır. Konya'nın Savunma Sanayinin 1 Milyar dolara acil çıkarılması için etkin, sonuç alıcı yol izlenmelidir. Hatta bu konuda Konya'ya kazandırılması gereken fabrikalar için siyasiler ile lobiler yapılmalıdır.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • KT
    kurmay taner
    230 gün önce

    güzel çalışmalar oluyor gerçekten, geri dönüşü de pozitif olur inşallah.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English