Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye artık her karede var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2009 yılında Davos’ta 'one minute' ile başlattığı diplomasi derslerini sürdürüyor. Erdoğan, özel konuk olarak katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde selamlama töreni ve aile fotoğrafına katıldı.

Türkiye artık her karede var!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde 29 Ocak 2009'da Davos Zirvesi'ndeki "one minute" (bir dakika) çıkışı ile diplomasi derslerine başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasi derslerini sürdürerek Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in davetiyle Şanghay İşbirliği Teşkilatı zirvesine özel konuk olarak katıldı. Türkiye'nin örgütte "Diyalog Ortağı" statüsü elde ettiği 2012'den bu yana zirve toplantılarına "Cumhurbaşkanı" düzeyinde ilk katılım oldu.
Burada gözlemci üye ve özel konuk heyet başkanları için düzenlenen selamlama törenine katılan Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra çektirilen aile fotoğrafında yer aldı. Erdoğan, diğer liderlerle geniş katılımlı oturuma geçti.

CUMHURBAŞKANI LİDER İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra son günlerde Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i de kabul etti. Erdoğan'ın konakladığı Savitsky Otel'deki görüşme basına kapalı gerçekleşti.
LİDERLERLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ebedi Şehir Kompleksi’ni ziyaret etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayaküstü sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada incelemelerde bulundu. Gayrı resmi akşam yemeğinde bir araya gelen liderlerin samimi pozları dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, komplekste Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ve diğer liderlerle sohbet etti.
ÇİN LİDERİ Şİ CİNPİNG VE MOĞOLİSTAN CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi. Erdoğan ve Şi Cinping'in Özbekistan Devlet Başkanı Yazlık Sarayı'ndaki basına kapalı görüşmesi yarım saat sürdü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkan ile yaptığı görüşmenin hemen ardından Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh Ukhnaa’yla görüşmeye başladı.
PUTİN VE REİSİ İLE GÖRÜŞECEK

Özbekistan'da birçok devlet lideri ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya gelmesi bekleniyor. Altı günlük diplomasi trafiğine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özbekistan'dan sonraki durağı ABD olacak.
 BM GENEL KURULU'NA KATILACAK

Erdoğan, bugün tamamlanacak Şangay İşbirliği Örgütü zirvesinin ardından New York’ta düzenlenecek BM 77’nci Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere, ABD’ye hareket edecek.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son iki ay içerisinde yürüttüğü diplomasi faaliyetleriyle dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor. İlk olarak Madrid'de NATO Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'ın başkenti Tahran ile Rusya'nın Soçi ve Ukrayna'nın Lviv kentlerinde yoğun diplomasi trafiği yürüttü.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 6
  • 25
  • 21
  • 5
  • 17
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • EO
    elin oğlu okur atomu böler bizimkiler vatanı böler
    2 yıl önce

    İsrail hain devlet okadar insanımızı katlettiler ne yapabildik hala Filistin Zalimin pencesi altında 10 milyon bulan yabancılar akıbeti ne olacak abd toreristi destekliyor karşılık veremiyoruz İncirlik kurecik derhal kapatılmalı ilişkiler kesilmeli ebedi düşman abd darbeleri içerideki boluculeri destek veriyor Türk birliğini ivedi çalışmalı batıda doğuda beş para etmez

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English