Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tunus Cumhurbaşkanlığı, kabine değişikliğini incelemek üzere idari mahkemeyi görevlendirdi

Başbakan Hişam Meşişi'nin kabine revizyonunun anayasaya aykırı olduğunu savunan Cumhurbaşkanı, yeni kabineyi henüz yemin törenine çağırmadı İdari mahkemenin kararları tavsiye niteliği taşıyor ve bağlayıcılığı bulunmuyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

TUNUS (AA) - Tunus İdari Mahkemesi, cumhurbaşkanlığının talebi üzerine son kabine revizyonunun yasal uygunluğu konusunu incelemeye aldı.


Başkent Tunus İdari Mahkeme Sözcüsü İmad el-Gabri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunus cumhurbaşkanlığının son kabine değişikliğine ilişkin anayasadaki bazı maddelere yönelik mahkemeden bilgi istediğini söyledi.


İdari mahkemenin söz konusu durumun yasal zemini incelemek için birimleri bulunduğunu paylaşan Gabri, incelemenin sonunda mahkemenin cumhurbaşkanlığına bir görüş beyan edeceğini aktardı.


Tunus'taki anayasanın ilgili maddesine göre, hükümet veya diğer devlet kurumları yasal uygunluk konusunda bilgi veya inceleme yapmak üzere mahkemeye başvurabiliyor. Ancak, mahkemenin kararları tavsiye niteliği taşıyor ve hukuki bağlayıcılığı bulunmuyor.


- Tunus'ta devletin zirvesinde çekişme


Tunus'ta Başbakan Hişam el-Meşişi, 16 Ocak'ta kabinesinde 25 bakanlığın 11'inden değişikliğe gittiği kabine revizyonunu açıklamıştı.


Cumhurbaşkanı Kays Said, kabine revizyonuna ilişkin güvenoyu oturumundan bir gün önce, değişikliğin anayasaya aykırı olduğunu yeni bazı bakanların çıkar ilişkileri bulunduğunu savunmuştu.


Meşişi, kabinesi 27 Ocak'ta meclisten güvenoyu aldı ancak Cumhurbaşkanı Said, yeni bakanların anayasa gereği göreve başlaması için şart yemin törenine çağırmadı.


Said'e yeni bakanların anayasa yemini etmeleri için bir tarih vermesi yönündeki talebini cumhurbaşkanlığına yazılı olarak ilettiğini geçen hafta paylaşan Başbakan Meşişi, "cumhurbaşkanlığının bu tutumunu devletin işleyişini kesintiye uğratmak" şeklinde nitelemişti.


Cumhurbaşkanı Said, kabine revizyonu konusunda tavrında ısrarcı olduğunu krizin aşılması için diyalogun ancak "kendisinin halka verdiği sözlerin ihlal edilmeyeceği" şartıyla başlayabileceğini paylaşmıştı.


Başbakan Hişam el-Meşişi, İlyas Fahfah hükümetinin temmuz ayında istifa etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından görevlendirilmişti. Meşişi, bunun ardından teknokratik bir hükümet kurmuş ve parlamentodaki siyasi partilerle iş birliğinin ardından meclisten güvenoyu almıştı.


Cumhurbaşkanlığına bağımsız olarak adaylığını koyan Kays Said'in kendisinin göreve getirdiği Meşişi ile, parlamentodaki ittifakları, yetki alanları gibi başlıklar üzerinden uzun süredir arasının açık olduğu yerel basında sıkça yer almıştı.









Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English