Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da eşini 46 bıçak darbesiyle öldüren sanığa uygulanan ceza indirimi Yargıtay'a taşınacak

Konya Bölge Adliye Mahkemesinin, eşi Tuba Erkol'u 46 bıçak darbesiyle öldüren sanığa yerel mahkeme tarafından "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimiyle verilen 18 yıl 4 ay hapis cezasına itirazları reddetmesi üzerine maktulün ailesinin avukatı Yargıtay'a temyiz dilekçesi verdi.

Konya’da eşini 46 bıçak darbesiyle öldüren sanığa uygulanan ceza indirimi Yargıtay’a taşınacak
 Avukat Bayram Koyuncu ve Konya Barosu, yerel mahkemenin "sanık Bekir Erkol'un canavarca hisle hareket ettiğini gösterir somut bir delilin olmadığının belirtildiği" kararına itiraz etmiş, istinaf mahkemesine başvurmuştu.

Bölge Adliye Mahkemesi istinaf talebini reddetti.

Dosyanın Yargıtay tarafından incelenmesi için temyiz dilekçesi veren Koyuncu, AA muhabirine, sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimiyle 18 yıl 4 aya düşürülmesine itiraz etmek için Konya Bölge Adliye Mahkemesine başvurduklarını, buradan olumlu bir geri dönüş alamadıklarını söyledi.

Olayın takipçisi olmayı sürdüreceklerini belirten Koyuncu, şöyle konuştu:

"Bu üzücü olayla ilgili olarak yerel mahkemenin oy çokluğuyla verilmiş haksız tahrik ve iyi hal indirimleri nedeniyle 18 yıl 4 ay hapis cezasına hükmettiği hatalı kararının kaldırılmasını beklerken maalesef İstinaf Mahkemesince istinaf talebimiz reddedilmiştir. Olayda haksız tahrik ve takdiri indirim nedenlerinden hiçbirinin uygulanmaması gerekirken yerel mahkemece bu hükümler uygulanmış ve sanığa hak ettiğinden çok az bir şekilde ceza verilmiştir. Haksız tahrik, iyi hal indirimlerinin uygulanması nedeniyle verilen az ceza maktul Tuba Erkol'un yakınlarını derinden üzmüştü. Biz yine olayın takipçisi olacağız sanığın tasarlayarak ve canavarca hisle eşi kasten öldürme suçundan hiçbir şekilde haksız tahrik ve takdiri iyi hal indirimlerinin uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması için kararı Yargıtay'a taşıdık. Yargıtay'ın kadın cinayetlerinin önlenmesi bakımından emsal teşkil edebilecek bir kararı vermesini umuyoruz."

- Olay ve dava süreci

Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 28 Ağustos 2019'da eşi Tuba Erkol ile "şiddetli geçimsizlik" yaşadıkları gerekçesiyle mahkemece hakkında 2 ay süreyle evden uzaklaştırma kararı verilen Bekir Erkol, eşini çocuklarının önünde 46 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü.

İki çocuğunu alıp annesinin evine gittiği belirlenen Bekir Erkol, burada gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Erkol hakkında, "Canavarca hisle eşi kasten öldürmek" suçlamasıyla, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 25 Mayıs'ta görülen karar duruşmasında 3 çocuk annesi eşini öldüren Bekir Erkol'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş, ceza, uygulanan "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimleriyle 18 yıl 4 aya düşürülmüştü.​​​​​​​

Maktulün ailesinin avukatı Bayram Koyuncu ve Konya Barosu da haziran ayında yerel mahkemenin kararına karşı itiraz dilekçesini sunmuştu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 5
  • 1
  • 0
  • 4
  • 2
  • 3
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Konyalı
    2 yıl önce

    Kadınlar erkekleri öldürünce beraat ediyor, ozaman aynı mantıkla ve adalet gereği erkeklerin de beraat etmesi gerekir. Adalet bunun gerektirir. Çünkü adalet demek eşit olmaktır. Madem kadın beraat ediyor eşit olma gereği, adalet gereği (hukuk gereği demiyorum), beraat etmesi gerekir. Hukuktan bahsedersen kocalarını öldüren kadınların beraat değil ağırlaştırılmış müebbet cezası alması gerekir. Madem ülkede hukuk kalamdı ozaman erkeğe da aynı uygulama yapılmalıdır, sadece cinsiyetinin erkek olmasından dolayı farklı ceza verilmemelidir.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English