Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara Merkez ilçeleri için gerçekleştirilen sosyal konut projesi kura çekilişinde, sistem kaynaklı bir hata nedeniyle eksik belirlenen hak sahiplerine ilişkin açıklama yaptı. İdare, 227 şehit yakını ve gazinin doğrudan hak sahibi olduğunu, kalan 270 konut için ise yarın yeniden kura çekileceğini duyurdu.
TOKİ tarafından yapılan bilgilendirmede, 3 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirilen "Ankara Merkez (Etimesgut, Gölbaşı, Mamak, Pursaklar, Sincan) 21780/500000 Sosyal Konut Projesi Hak Sahibi Belirleme Kura Çekilişi" sonuçlarının incelendiği belirtildi.
Sistem kaynaklı hata tespit edildi
İnceleme sonucunda, kura çekilişi sırasında sistemden kaynaklanan bir teknik aksaklık nedeniyle 497 hak sahibinin eksik belirlendiği tespit edildi. Mağduriyet yaşanmaması adına gerekli adımların ivedilikle atıldığı ifade edildi.
Şehit yakınları ve gaziler doğrudan hak sahibi oldu
Eksik belirlenen 497 kişilik kontenjanın 227’sinin "Şehit Yakını ve Gazi" kategorisinde olduğu açıklandı. İlgili kategoriye ayrılan özel kontenjan usulleri gereği, bu gruptaki 227 vatandaşın herhangi bir yeni kuraya gerek kalmaksızın doğrudan hak sahibi olarak sisteme tanımlandığı bildirildi.
Kalan 270 hak sahibi için kura çekilecek
Sistem hatasından etkilenen diğer 270 hak sahibinin belirlenmesi için ise ek bir kura çekilişi düzenlenecek. Konuya ilişkin TOKİ’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Kalan 270 adet hak sahipliği için hak sahibi belirleme kura çekilişi, 06 Mart 2026 tarihinde saat 10:00'da İdaremizin YouTube hesabı üzerinden canlı yayımlanacak kura ile gerçekleştirilecektir.
Vatandaşların çekilişi şeffaflık ilkesi gereği çevrim içi ortamda takip edebileceği, kura sonuçlarının ise çekilişin ardından E-Devlet ve TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabileceği kaydedildi.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yüzyılın projesi !!! 1+1 evlerin kura çekilişi yapılıyor 3 çocuk anne baba bu evlere nasıl sığacaksa Aaa bir bakıyorlar evlerin 500 tanesi kurada buharlaşmış Neymiş sistem hatası Evet gerçekten sistemde bir hata var Bakalım kim ve nasıl düzeltecek
Yorum Yap
İran İçişleri Bakanı, sınır valilerinden "deniz ablukası tehdidini etkisiz hale getirmelerini" istedi
17 yaşındaki lise öğrencisi hayatını kaybetti
Trump: İran ile görüşmeler 2 gün içinde olabillir
Ortaokulda zehirlenme iddiası: Çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırıldı
ABD ablukasının ilk 24 saatinde Hürmüz Boğazı'ndan 4 gemi geçiş yaptı
Bakan Gürlek: Adliye kapısı adaletin ve eşitliğin kapısıdır
Zincirleme kazada can pazarı: 5 yaralı
Bakan Gürlek: Adliye kapısı adaletin ve eşitliğin kapısıdır
Gülistan Doku soruşturmasında 14. şüpheli için kırmızı bülten hazırlığı
Bakan Kacır: AR-GE harcamalarını 20 milyar dolara yükselttik
Kedi Sahiplenme Rehberi: Bilmeniz Gereken Her Şey (2026 Güncel)
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Magyar ile görüştü