Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TİHEK'ten 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü açıklaması:

"Her türlü ön yargının, ayrımcılığın ve şiddetin son bulduğu, her bir yurttaşın eşit haklar temelinde haklarından yararlandığı bir dünya temenni ediyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumundan (TİHEK), "Her bir yurttaşın eşit haklar temelinde haklarından yararlandığı bir dünya temenni ediyoruz." değerlendirmesi yapıldı.


TİHEK'ten 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'ne ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 20. yüzyılda iki dünya savaşının yaşandığı, savaşlar döneminde de birçok insan hakkı ihlalleriyle karşılaşıldığı hatırlatıldı.


Özellikle 2. Dünya Savaşı sonrası hem uluslararası hukuk hem de devletlerin iç düzenlemelerle insan haklarının korunması ve özgürlüklerin genişletilmesini temel gaye edindiği belirtilen açıklamada, 10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler (BM) tarafından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edildiği anımsatıldı.


Beyannamenin bağlayıcı bir metin olmasa da kendisinden sonra hazırlanan ulusal ve uluslararası birçok norma kaynaklık ettiğine dikkati çekilen açıklamada, "Dünyanın tüm bölgelerinden farklı kültür ve toplumların temsilcileri tarafından hazırlanan beyanname, ilk kez insan haklarının evrensel olarak korunmasını gündeme getirmiştir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, insanların onur ve haklar bakımından eşit olduğunu deklare ederken, insanların birbirine kardeşçe davranması konusunda çağrıda bulunmuştur." ifadeleri kullanıldı.


Beyannamenin ilan edildiği tarihten bu yana insan hakları açısından hem kurumsallaşma hem de bu alana yönelik normlaşma anlamında önemli adımlar atıldığı vurgulanan açıklamada, "Evrensel, bölgesel ve ulusal düzeyde oluşturulan kurumlar ve ihdas edilen normlar aracılığıyla beyannamede öngörülen ideal insan hakları düzeninin inşası için çabalar ortaya konmuştur." değerlendirmesinde bulunuldu.


Bu kapsamda, ulusal insan hakları kurumlarının oluşturulduğuna işaret edilen açıklamada, bu kurumların, insan haklarının tüm aktörlerini bir araya getirmeye çalıştığı ve kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, akademi ile bireyler arasında köprü görevi üstlendiği bildirildi.


TİHEK'in de bu kapsamda faaliyetlerde bulunduğu anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Ulusal insan hakları kurumlarının ülkemizdeki kurumsallaşması olan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, insan haklarını korumak ve geliştirmek, kişilerin eşit muamele görme hakkının güvence altına alınması için çalışmak, işkence ve kötü muameleyle etkin mücadele etmek misyonuna sahiptir. TİHEK, bu kurumsal misyon çerçevesinde eşit yurttaşlık anlayışı temelinde insan haklarını korumak ve geliştirmek amacıyla faaliyetlerini etkin biçimde sürdürmektedir. Dünya insan hakları günü vesilesiyle her türlü ön yargının, ayrımcılığın ve şiddetin son bulduğu, her bir yurttaşın eşit haklar temelinde haklarından yararlandığı bir dünya temenni ediyoruz."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English