Konya'da okul yolunda sokak köpeklerinin saldırısından kaçmak isterken otomobilin çarpması sonucu yaralanan lise öğrencisi, olay günü yaşadıklarını anlattı.
Reklam alanı
Geçirdiği trafik kazası sonucu göğüs kafesinde kırık, vücudunun çeşitli yerlerinde de yaralanmalar oluşan 15 yaşındaki Seher Tunç, Konya Şehir Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.
Evinde iyileşmeyi bekleyen Tunç, yaşadığı korku ve travmayı ailesinin desteğiyle atlatmaya çalışıyor.
Karatay İMKB Gazi Mustafa Kemal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde öğrenim gören Tunç, yolcu otobüsünden indikten sonra okula doğru yürümeye başladığını, bu sırada önüne bir köpek çıktığını söyledi.
İlk başta korkmadan yoluna devam ettiğini ifade eden Tunç, "Bu sırada diğer sokak köpekleri de üzerime gelmeye başladı. Yaklaşık 6-7 tane köpek olunca kaçmak istedim. Köpekler beni çevrelemişti ve biri pantolonumun paçasını ısırmaya çalıştı. Farkında olmadan yola atlamışım. Tam kaçacakken otomobil çarptı." ifadelerini kullandı.
Tunç, geçirdiği trafik kazası nedeniyle gözlerinin karardığını, kendisine geldiğinde ise etrafında insanları gördüğünü anlattı.
Ardından ambulansla hastaneye kaldırıldığını belirten Tunç, "Göğüs kafesimde kırılar var. İlk başta bacaklarımı da hissetmiyordum, şu anda daha iyiyim. Okuldan pazartesi gününe kadar rapor aldım. Uzama ihtimali var. O bölgede daha önce de köpekler nedeniyle trafik kazaları yaşanmış. Oradaki köpeklerin uzaklaştırılmasını, barınaklara gönderilmesini istiyorum. Umarım yetkililer ilgilenir." diye konuştu.
"Kızım ölebilirdi"
Kızını hastanedeki tedavisinin ardından eve getiren baba Zakir Tunç ise haberi aldıklarında çok korktuklarını dile getirdi.
Vakit kaybetmeden hastaneye gittiklerini aktaran Tunç, "Hastanede otomobili süren kadınla tanıştık. Kadın bana kızımın yola atladığını, kazanın da bu şekilde gerçekleştiğini söyledi. Kendisi de çok korkmuş. Sağ olsunlar eşiyle bize destek oldular, 'Elimizden ne gelirse yapmaya hazırız' dediler." ifadelerini kullandı.
Acılı baba Tunç, okul bölgelerinde sokak köpeklerinin başıboş gezmesinin doğru olmadığını savundu.
Olayın daha kötü sonuçlanabileceğini belirten Tunç, şöyle devam etti: "Beterin beteri var. Allah korusun kızım ölebilirdi. Bunun hesabını kim verecekti? Yetkililer elini vicdanına koysun, ne gerekiyorsa yapsınlar. Bu bölgede buna benzer köpek saldırıları çokça olmuş. Köpekleri barınağa götürsünler. Onların sokaklarda başıboş bırakılmasının nelere mal olduğunu gördük. O hayvanlara da yazık. Bizim de canımızı yakıyorlar. Bugün bizim başımıza geldi, yarın da başkasının başına böyle bir olay gelebilir."
Evinde iyileşmeyi bekleyen Tunç, yaşadığı korku ve travmayı ailesinin desteğiyle atlatmaya çalışıyor.
Karatay İMKB Gazi Mustafa Kemal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde öğrenim gören Tunç, yolcu otobüsünden indikten sonra okula doğru yürümeye başladığını, bu sırada önüne bir köpek çıktığını söyledi.İlk başta korkmadan yoluna devam ettiğini ifade eden Tunç, "Bu sırada diğer sokak köpekleri de üzerime gelmeye başladı. Yaklaşık 6-7 tane köpek olunca kaçmak istedim. Köpekler beni çevrelemişti ve biri pantolonumun paçasını ısırmaya çalıştı. Farkında olmadan yola atlamışım. Tam kaçacakken otomobil çarptı." ifadelerini kullandı.
Tunç, geçirdiği trafik kazası nedeniyle gözlerinin karardığını, kendisine geldiğinde ise etrafında insanları gördüğünü anlattı.Ardından ambulansla hastaneye kaldırıldığını belirten Tunç, "Göğüs kafesimde kırılar var. İlk başta bacaklarımı da hissetmiyordum, şu anda daha iyiyim. Okuldan pazartesi gününe kadar rapor aldım. Uzama ihtimali var. O bölgede daha önce de köpekler nedeniyle trafik kazaları yaşanmış. Oradaki köpeklerin uzaklaştırılmasını, barınaklara gönderilmesini istiyorum. Umarım yetkililer ilgilenir." diye konuştu.
"Kızım ölebilirdi"
Kızını hastanedeki tedavisinin ardından eve getiren baba Zakir Tunç ise haberi aldıklarında çok korktuklarını dile getirdi.
Vakit kaybetmeden hastaneye gittiklerini aktaran Tunç, "Hastanede otomobili süren kadınla tanıştık. Kadın bana kızımın yola atladığını, kazanın da bu şekilde gerçekleştiğini söyledi. Kendisi de çok korkmuş. Sağ olsunlar eşiyle bize destek oldular, 'Elimizden ne gelirse yapmaya hazırız' dediler." ifadelerini kullandı.
Acılı baba Tunç, okul bölgelerinde sokak köpeklerinin başıboş gezmesinin doğru olmadığını savundu.Olayın daha kötü sonuçlanabileceğini belirten Tunç, şöyle devam etti: "Beterin beteri var. Allah korusun kızım ölebilirdi. Bunun hesabını kim verecekti? Yetkililer elini vicdanına koysun, ne gerekiyorsa yapsınlar. Bu bölgede buna benzer köpek saldırıları çokça olmuş. Köpekleri barınağa götürsünler. Onların sokaklarda başıboş bırakılmasının nelere mal olduğunu gördük. O hayvanlara da yazık. Bizim de canımızı yakıyorlar. Bugün bizim başımıza geldi, yarın da başkasının başına böyle bir olay gelebilir."
Kaynak:
Reklam alanı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları
Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya
bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!
👏
6
❤️
3
😊
0
😡
9
👎
1
😂
0
😢
11
😲
2
Toplam 32 tepki
Klasik olarak ne yetkililerden ne de sokaklar hayvanların evidir zannedenlerden tık yok, sokaklar insanlar içindir hayvanların evi doğadır
Kardeşim köpek bu ya!!KARNı Tok olsa da saldirır,adi üstün de köpek.Ne isi var sehrin merkezinde basiboş surüler halinde..Belediye başkanları Vali gormuyir mu?Yöneticiler ne işe yarar?Çözüm üretin.
Selcik universitesi kampusunun icerisindede ahni olay yemin ederim 100 lerce kopek var.belediye kulagina kupe takip kampus icerisine burakiyor.gecen gun erkek saglik personeline saldigip bacagini isirdi.kopekler toplu bir sekilde saldiriyor resmen ama universite yonetimi bisey yapmiyor.birgun birisinin basina buyuk olay gelicek.ama is isten gecmis olacak
Sokak köpeğimi besleyenim Allah belasını versin. Bu kız çocuğunun suçu ne
Hasan Bey, sokak köpeğini besleyenin suçu yok o köpeklere karşı önlem alması gereken kişilerin suçu var.
Norveçde başı boş köpek yok. Sahipli bir köpek birini ısırırsa polis gelir o köpeği götürür iğne ile uyutur yani öldürür yasalar burda böyle. Türkiyede bazen dışarda gezmekten korkuyor bu köpekler yüzünden
yorumlarda köpekleri kısırlaştırmaktan bahsedilmiş... kısırlaştırma işlemi çok pahalı. 2019 yılında veterinerden fiyat almıştım. bir kediyi kısırlaştırmak için 3.000 TL istemişti. biz bile ödenekten o kadar pay alamıyoruz, olmaz o iş :)
Yok saldırıyor ama nesilleri kendi kendine tükeniyor 424242
Kisiflastirldimi saldirmiyormu
Sabahları her yerde başı boş köpek dolu ve özellikle çocuklara saldırıyorlar, belediyenin bu işe bir an önce el atması gerekiyor. Hayvanları herkes seviyor ama insanlara zarar vermediği sürece... Özellikle Nalçacı civarında çocuklarımız sabahın karanlığında okula gitmek zorunda kalıyor ve sokak köpekleri onları kovalıyor. İnşallah belediye yetkilileri duyarlı davranır da gerekeni bir an önce yapar.
Öncelikle kaza geçiren kızımıza acil şifalar dilerim.Maalesef bu günlerde bu olayları çok duyuyoruz.Nedense sıcak havalarda hiç saldirmayan köpekler bu zamanlarda saldırıyor düşündünüz mü? Havaların soğuması vede yiyecek sıkıntısı sebebiyle hayvanlar hırçınlasiyor bunları söyle barınağa götürelim hatta uyutalim diyeceginize önlerine biraz pay koyalım bu olaylar yasanmayacaktir eminim.Lutfen onlarında Cenab-i Allah\'in yarattığı canlar olduğunu,bizimle bu dünyayı paylaşmak zorunda olduklarini unutmayalım.onlari yok sayamayiz
Bence yanlış analiz. Kış günü atık gıdalar daha geç bozulduğu için, hayvanlar yaz aylarına göre daha bol yiyecek bulurlar.
Çocuklar sabahın köründe okula gidiyor nasıl bur eğitim bu anlamıyorum i saatte köpekler çok oluyor kontrol etmiyor belediye Çocuklarımız Allaha emanet
eğitimin ve gelişimin en temel prensibi erken kalkmaktır.
Orada ki köpek saldirilarindan sorumlu oncelikle belediye başkanı ve vali dir.Devlet Önlem almalıydı.Daha kaç kişiye saldiracaklar.Kaç kişi ölmesi gerek?
Sorumlu sadece devlet veya belediye değildir.tabiki onlarda vazifesini tam yapıp aşılarını yaptırsa kisirlastirsa mamalarini tam vermelidir.Ama bizde onları bu kış aylarında aç bırakmayıp yemeklerimizden kalanları koyabiliriz en azından dışarıya
Emirgazi mahallesindede çok köpek var ,kac kere saldırdılar artık birinin bunu çözmesi laizm
Allah şifa versin ama bu köpeklerin olmaması lazım önlem alınmalı barınaklara girmeli bu köpekler. Nenehatundaki köpekler hergün saldırıyorlar. Saldıran köpekler aç değil ve kimse de kışkırtmıyor. Durduk yere saldırıyorlar. Çok şikayetçiyiz.
Randevu bulabilirse gitsin tabi KBB ye
Konyalı kbb ye gitmeni tavsiye ederim.nasıl duymazsın sesleri yalan söylüyorsun burdaki köpekleri herkes biliyor tüm mahalle rahatsız evet defalarca yemek verdim.birilerini ısırdı demedim zaten. Ama saldırıyorlar. Yalan yanlış konuşan sizsiniz
Bende nene hatunda yaşıyorum 20 senedir beni ne kovalayan ne ısıran oldu etrafınmdan da kimseden duydum.Köpeklerde akıl yoktur ama içgüdü vardır tehlike hissettiği an saldırır veya daha önce yaşadığı kötü bir olaydan dolayı hırçın olabilir.Her köpek olayı olduğunda buraya yazıp duruyorsun yalan yanlış konuşma bir kere mama verdinmi acaba ?
Allah muhafaza eylesin. geçmiş olsun.yetkililerin bu duruma duyarsız kalmaması gerekir.
Yorum Yap
Konyasporlu Alassane Ndao tutuklandı
Baraj kenarında dehşet: Otomobilde biri kadın 2 kişi ölü bulundu
Filistin: Gazze Şeridi'nde 60 milyon tondan fazla moloz var
'Yenişehir adıyla İstanbul'da yeni bir ilçe kurulacağı' iddiasına yalanlama
BM'den Gazze'ye insani yardımların yanı sıra personel girişinin de engellendiği uyarısı
Türkiye ile Macaristan arasında dezenformasyonla mücadele alanında iş birliği
Hollanda'dan Ukrayna'ya 700 milyon euro ek askeri yardım
Kapalı otoparkta yanan otomobil paniğe neden oldu
Suriye'nin çeşitli illerinde milyonlarca kişi Hürriyet Günü'nü coşkuyla kutladı
İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Orban görüşmesine ilişkin paylaşım
İstanbul'da şehit düşen polis memurunun naaşı baba ocağına götürüldü
Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı
Haber Ara