Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planı yarın açıklanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından kamuoyuna duyurulacak Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve 2022-2023 Eylem Planı, 5 hedef ve 28 faaliyetten oluşuyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yarın "Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nı (2022-2023)" açıklayacak.


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sosyal hizmetlerin geliştirilmesi ve etkin uygulanması için sivil toplum ile iş birliği ve koordinasyonu artırmak amacıyla düzenlenen Sivil Toplum Buluşmalarının ilki "kadın" temasıyla 7 Ekim 2021'de Ankara'da yapıldı.


Buluşmalar daha sonra "çocuk", "göç ve insani yardım", "engelli ve yaşlı", "şehit yakınları ve gaziler" temalarında Ankara, İstanbul, Hatay ve Batman'da gerçekleştirildi.


Bakanlığın görev ve sorumlulukları alanında faaliyet gösteren 215 sivil toplum temsilcisinin davet edildiği program, iki oturum halinde yapıldı. Odak grup çalışmalarında istişareler düzenlendi. 5 farklı temada yapılan Sivil Toplum Buluşmalarında, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri alındı.


Sivil Toplum Buluşmalarına katılım sağlayamayan sivil toplum temsilcilerinin de görüş ve önerilerine yer verilmesi amacıyla görevli akademisyenlerin öncülüğünde mevzuat, sistem güçlendirme ve koordinasyon başlıkları altında bir anket çalışması yapıldı. Ayrıca, elde edilen bulguların değerlendirilmesi için de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile mülakatlar gerçekleştirildi.


- Belge ve Plan, Durum Değerlendirme Raporu sonucunda hazırlandı


Sivil Toplum Buluşmaları, anket çalışmaları ve mülakatlar ışığında, "Durum Değerlendirmesi Raporu" hazırlandı.


Rapor sonucunda sosyal amaçlı vakıf, dernek ve diğer sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde hayata geçirilecek 5 hedef ve 28 faaliyetten oluşan Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve 2022-2023 Eylem Planı hazırlandı.


Vizyon belgesi ve eylem planı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yarın düzenlenecek lansman toplantısıyla açıklanacak.


Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve 2022-2023 Eylem Planı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sivil toplumla iş birliğini doğru bir zeminde belirleyebilmeyi, sivil toplum kuruluşlarının sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar alanında kapasitelerinin ve yetkinliklerinin geliştirilmesine yönelik ihtiyaç, beklenti ve isteklerini etkili bir şekilde tespit edip bunları karşılayabilecek bir altyapı oluşturmayı, sivil toplum kuruluşlarının Bakanlığın sorumluluğundaki alanlarda faaliyetlerini etkinleştirmeyi ve güçlendirmeyi amaçlıyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”