Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Üniversitesinde Prof. Dr. Kürşad Turgut için anma töreni

Selçuk Üniversitesinde (SÜ) iki dönem rektör yardımcılığı görevinde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Turgut için Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi bahçesinde anma töreni gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesinde Prof. Dr. Kürşad Turgut için anma töreni
Törene, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Ersöz ve Prof. Dr. Emrullah Eken, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, SÜ eski rektörlerinden Prof. Dr. Süleyman Okudan, Prof. Dr. Kürşad Turgut’un annesi Mediha Turgut ile teyzesi Nevin Turgut, dekanlar, müdürler ve öğretim üyeleri katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy yaptığı konuşmada, Selçuk Üniversitesi ailesinin önemli bir ferdini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Prof. Dr. Kürşad Turgut’un Üniversitemiz adına önemli izler bıraktığını belirten Prof. Dr. Aksoy, “Selçuk Üniversitesinin geldiği bu noktaya baktığımızda, kendilerine borçlu olduğumuzu görüyoruz. Döneminde üstlenmiş olduğu rektör yardımcılığının yanı sıra, dekanlık olmak üzere idari görevleri ve kurul görevleriyle Selçuk Üniversitesine hizmetleri bulunmuştur. Bu; gecesini gündüzüne katan bilim insanının Üniversitesi için ortaya koymuş olduğu özveri ve başarıyı göstermektedir. Belki de bir bilim insanını yaşatacak en önemli unsurlardan biri, aynı zamanda amel defterini kapatmayacak olan; burada yetiştirmiş olduğu bilim insanları, akademisyenler ve öğrencileridir. Bu kişiler; bu memleket adına hizmet etmeye devam ettiği ölçüde Kürşad Hocamızın hayır defterine her daim bir şeyler karalanacak ve kendi ameli hiçbir zaman kapanmayacak. Yetiştirmiş olduğu öğrencilerin yanında Üniversitemiz adına önemli adımlar ve değişimlerde bulunmuştur. Bizlerin de Selçuk Üniversitesi ailesi olarak onunla birlikte hizmet etmiş arkadaşlarımızı her daim hayırla yâd edeceğimizi bilmenizi isterim. Selçuk Üniversitesi ailesinin başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Annemize, yakınlarına, mesai arkadaşlarına sabır diliyorum. Umut ediyorum bizler de Selçuk Üniversitesi olarak nice Kürşad’lar yetiştirir ve geleceğe daha emin adımlarla bakarız.” diye konuştu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Kürşad Turgut’un insani ve mesleki açıdan saygı duyulan bir bilim insanı olduğunu söyledi. Kendisini lisans eğitiminden bu yana tanıdığını dile getiren Prof. Dr. Eken, “Hocamızla Rektör Yardımcısıyken çok kısa süreli idari iletişimimiz de oldu. O kadar güzel bir insandı ki her kesimden, sosyal gruptan, siyasi görüşten insanın sevdiği, takdir ettiği bir insandı. Bu çok güzel bir şey, bu herkese nasip olmaz. Özgür bir düşünce ve ruha sahipti. Herkesin iyiliğini isteyen, güzel ahlaklı bir insandı. Kendisini rahmetle anıyorum. Ailesine sabırlar niyaz ediyorum.” dedi.

“SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İÇİN GÜZEL İŞLER YAPTI”
SÜ eski rektörlerinden Prof. Dr. Süleyman Okudan ise Prof. Dr. Kürşad Turgut ile Selçuk Üniversitesinin daha huzurlu, özgür, bilimsel bir amaç ve değişimi için çalıştıklarını anlattı. Turgut’un çevresince sevilen, saygı duyulan bir insan olduğunu kaydeden Prof. Dr. Okudan, “Kürşad Hocamız, Selçuk Üniversitesi için hem bilimsel hem sosyal yönden çok iş yapmıştır. Öğrencilerinin ağabeyi, herkesin dostu olmuştur. Allah rahmet eylesin, Üniversitemiz camiasının başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı. 

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, Prof. Dr. Kürşad Turgut’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Hangi makam ve mevkide olursa olsun, hiç değişmeyen; birçoğumuzun ‘Kürşad Ağabey’i ya da ‘Bizim Kürşad’ı olmuştur. Doğallığının yanında iyi kalpliliği, yardımseverliği, aklından hiç kötülük geçirmeyecek kadar temiz yürekliliği ile tanınan bir insandı. Doğallığı ve renkli kişiliğinin yanında alanında ülkenin en iyi akademisyenleri arasına girmeyi başarmış, birçok akademisyenin yetişmesinde de büyük payı olmuştur. Alanında yazmış olduğu akademik çalışmalarıyla da meslektaşlarımıza ışık tutmuştur.” diye konuştu. 

SÜ Veteriner Fakültesinden mesai arkadaşları Prof. Dr. Mahmut Ok ve Prof. Dr. Abdullah Başoğlu da Prof. Dr. Kürşad Turgut’a rahmet dileyerek, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Tören, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş tarafından edilen duanın ardından sona erdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English