DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Konya Sonsuz Şükran köyünde Hıdırellez kutlandı

Eklenme: 06.05.2024 - 16:04 Güncelleme: 06.05.2024 - 16:51

Konya'nın Hüyük ilçesindeki Sonsuz Şükran köyündeki kerpiç evlerde yaşayan sanatçılar Hıdırellez'i kutladı.

Konya Sonsuz Şükran köyünde Hıdırellez kutlandı
Reklam alanı

Sanatçılar, köyde düzenledikleri etkinlikte, oyunlar oynayıp gökyüzüne uçurtma uçurdu, hayatını kaybetmiş sanatçılar adına oluşturulan gül bahçesinde fidanlara kurdele bağlayıp dilek tuttu.
Heykeltraşlar Meral Kayısı ve Emrah Ateşli, Ressam Merve Kıyak, Yönetmen Atalay Taşdiken, köy sakinlerinden Figen Akkemik, İlknur Erk, Çiğdem Akkaya ve davetliler yöreye has bir yiyecek olan ve kazanlarda pişirilen "Mürdük Aşı"ndan gelen misafirlere ikram etti.
Köyün kurucularından Yeşilçam emektarı Yönetmen Atalay Taşdiken de köyde yaptığımız etkinliklerle ilgili son 3-4 senedir hem pandemiden dolayı hem de arzu edilmeyen ortaya çıkan bazı nedenlerden dolayı etkinliklerde aksamalar yaşadıklarını söyledi.
Taşdiken, "İnşallah bu yazdan itibaren yerel yönetimin, devletin de desteğiyle, katkılarıyla tekrar Sonsuz Şükran Köyünü eski, kendine yaraşır etkinliklerle dolu bir hale getireceğiz. Sonsuz Şükran köyü, hem Çavuş'un hem de Hüyük'ün Türkiye'deki turizm yüzüdür, turizm tanıtımıdır." dedi. 


Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 5
❤️ 3
😊 3
😡 1
👎 2
😂 2
😢 0
😲 0
Toplam 16 tepki

Yorumlar

  • Alparslan Türkoğlu 586 gün önce

    Sonsuz Şükran Köyü çok güzel Çavuş koyunun cami ye namaz kilmaya gittik tuvaletler rezil abdest alacak bir yer yok çok ayıp hiç yakışmıyor geregi yapilsin

Yorum Yap