Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sanayiciler, Almanya için büyüme tahminini düşürdü, resesyon uyarısı yaptı

Alman Sanayi Federasyonu Başkanı Siegfried Russwurm: "Çifte kriz, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Kovid19 salgınının etkileri sanayi için sorunlara neden oluyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

BERLİN (AA) - Almanya'da sanayiciler, ülkeye ilişkin 2022 büyüme tahminini, Rusya-Ukrayna savaşı ve Kovid-19'un devam eden etkileri nedeniyle düşürürken, Rusya'dan gelen doğal gazın kesilmesi halinde ekonomide kaçınılmaz bir "resesyon" olacağı uyarısında bulundu.


Alman Sanayi Federasyonu'ndan (BDI) Alman Sanayi Günü'nde yapılan açıklamada, ülke ekonomisine yönelik 2022 büyüme tahmininin Rusya-Ukrayna savaşı başlamadan önce duyurulan yüzde 3,5'ten yüzde 1,5'e düşürüldüğü bildirildi.


BDI Başkanı Siegfried Russwurm, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Çifte kriz, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Kovid19 salgınının etkileri sanayi için sorunlara neden oluyor." ifadesini kullandı.


Russwurm, Rus gazının Batı Avrupa'ya ulaşmaya devam etmesi halinde en erken bu yılın sonunda ekonomik üretimde Kovid-19 krizi öncesi seviyelere dönüş beklediklerini kaydetti.


Rusya'dan gaz teslimatlarının durdurulması halinde Avrupa'nın en büyük ekonomisinde resesyonun kaçınılmaz hale geleceğini vurgulayan Russwurm, "Gaz kesintisi imalat sanayi üzerinde büyük olumsuz etkiler oluşturacak ve ekonomimizi kaçınılmaz olarak resesyona sokacaktır." değerlendirmesinde bulundu.


Russwurm, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle enerji fiyatları ve ham maddelerdeki keskin artışın yol açtığı yüksek enflasyona işaret ederek, maliyet yükünün şirketleri giderek daha fazla baskıladığını belirtti.


Çin'in sıfır Kovid-19 stratejisinin küresel ticareti "felç" ettiğini aktaran Russwurm, Rusya-Ukrayna savaşıyla ekonomide artan belirsizliğin birçok yerde şirketlerin yatırım faaliyetlerini yavaşlattığını kaydetti.


Almanya'da nisanda yüzde 7,4 olan yıllık enflasyon, artan yakıt ve gıda fiyatlarının da etkisiyle mayısta yüzde 7,9'a çıkarak ilk petrol krizinin yaşandığı 1973-1974 kışından bu yana en yüksek orana ulaşmıştı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”