Ankara'da pitbull cinsi köpeğin saldırısında ağır yaralanan iki kardeş, günler sonra ilk kez bir araya geldi. Hastanede tedavisi süren oğlunu ziyaret eden baba Adem Öztürk, uzun bir aradan sonra yüzlerinin yeniden güldüğünü söyledi.
Etimesgut ilçesindeki bir apartmanda ikamet eden Öztürk ailesi, pazar alışverişinden döndükleri sırada karşı komşusunun beslediği pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı.
Saldırıda yaralanan 1,5 yaşındaki Efe ile 5 yaşındaki ablası Doğa Öztürk, Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Olaydan bir gün sonra tedavisi tamamlanan Doğa taburcu edilirken, kardeşi Efe'nin tedavisi sürüyor.
Yüzündeki yaranın "enfeksiyon" kapma riski nedeniyle dışarıdan görüşe izin verilmeyen Efe, annesinin refakatiyle hastanede gözlem altında tutuluyor.
Baba Adem Öztürk ve kızı, tedavinin 4. gününde hijyen önlemleri alarak dün akşam Efe'yi ziyaret etti.
"Enfeksiyon kapmasın diye uzaktan sevdik"
Görüşmenin ardından baba Öztürk, olaydan sonra oğlunu ilk kez ziyaret ettiklerini anlattı.
Oğlunun kendilerini çok özlediğini belirten Öztürk, "Biz de onu çok özlemişiz, bayağı bir oynadık. Yarası iyileşmeye başlamış. Kardeşi de özlemiş. Enfeksiyon kapmasın diye uzaktan sevmek zorunda kaldık, yavruma sarılamadım. Biraz yüzümüz güldü, uzun zaman sonra oğlumun da yüzü güldü." dedi.
Doktorların, "çocuğunun tedavisi sonrasında yüzünde iz kalacağını" söylediğini aktaran Öztürk, "Ne yazık ki izler kalacakmış. İleriki dönemlerde cerrahlarımız da buna müdahale edecek. Ama hayatı boyunca bu yaralar inşallah yüzünde izler bırakmaz. Tek temennimiz bu." diye konuştu.
Öztürk, şu an sadece antibiyotik ve krem tedavilerinin uygulandığını kaydederek, "Ben çocuğumu gördüğüm için çok mutlu oldum, inşallah en kısa zamanda evine dönecek. Biz de kardeşleriyle tekrar oynamasını, koşturmasını, köpeğin, tehlikeli ırkların, sokak hayvanlarının olmadığı alanlarda, parklarda rahat rahat oynamasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Hayvan sevenlere sormak lazım bu güzelim çocuğun yüzünün vebalini kim nasıl ödeyecek
Yorum Yap
Dünyadaki milyarderlerin serveti 16 trilyon dolara yaklaştı
Visa, Suriye'de faaliyetlere başlayacak
Konya’da hakkında 5 yıl 6 ay hapis cezası bulunan dolandırıcılık zanlısı Muş’ta yakalandı
Emlak vergisinde üst sınır belirlendi: İki katını aşamayacak
Ankara'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 752. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla Şeb-i Arus töreni yapıldı
Vergi düzenlemesi TBMM'de kabul edildi
Yapay zeka ikna ediyor ama yalan söylüyor
Bakan Uraloğlu: Tayland ile denizcilik anlaşmasını en kısa sürede imzalamak istiyoruz
PFDK cezaları açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan madalya kazanan sporcuları kabul etti
2026 FIFA Dünya Kupası kura çekimi yarın yapılacak
Snapchat'e erişim engeli getirildi