Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Pakistan'dan dünyaya, Afganistan'da istikrarı teşvik için yol haritası uygulanması önerisi

BM 76. Genel Kurulu'nda Hindistan ile Pakistan birbirlerini teröre destek vermekle suçladı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSLAMABAD (AA) - Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinde Afganistan'da istikrar ve barışı teşvik edecek bir yol haritası uygulanmasını önerdi.


Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, BM 76. Genel Kurulu kapsamında ABD'de bulunan Kureyşi'nin, BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya geldiği bildirildi.


Açıklamada, Guterres ile yaptığı görüşmede Kureyşi'nin, Afganistan'da barışı ve istikrarı teşvik etmek amacıyla Afgan halkına insani yardım ve finansal destek sağlamak için uluslararası topluma bu ülkeyle olumlu etkileşim ve gerekli eylemde bulunma çağrısı yaptığı belirtildi.


Kureyşi'nin, Afganistan'da istikrar ve barışı teşvik edecek bir yol haritası uygulanmasını önerdiğine işaret edilen açıklamada, bunun detaylarına ilişkin bilgiye yer verilmedi.


Açıklamada, Kureyşi ve Guterres'in, Afganistan'da ekonomik çöküş ve insani kriz yaşanmaması için bu ülkeye acil ve koşulsuz insani ve finansal destek sağlanması konusunda aynı görüşte olduğuna dikkat çekildi.


- Hindistan'ın hak ihlallerine vurgu


Kureyşi'nin Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesindeki insan hakları ihlalleriyle ilgili Guterres'e bilgi verdiği belirtilen açıklamada, Bakan'ın, "Yeni Delhi yönetiminin Keşmir'deki hak ihlallerine dair kanıtlardan oluşan" Pakistan'ın hazırladığı dosyayı BM Genel Sekreteri'ne teslim ettiği aktarıldı.


Açıklamada, Kureyşi'nin yükselen hoşgörüsüzlük, ayrımcılık, şiddet ve İslamofobi eğiliminin engellenmesi gerektiğine işaret ettiği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarında yaşanan eşitsizliğin son bulması çağrısında bulunduğu kaydedildi.


- BM Genel Kurulu'nda Hindistan ile Pakistan'dan birbirlerine suçlama


Pakistan Başbakanı İmran Han'ın BM 76. Genel Kurulu'na görüntülü olarak hitabında, Yeni Delhi yönetimine yönelik eleştirileri Hindistan'ın BM'deki misyonunun tepkisini çekti.


Hindistan'ın BM Misyonu Birinci Sekreteri Sneha Dubey, "Pakistan'ın teröre destek verdiğini" savunarak, Cammu Keşmir'in de Hindistan'ın bir parçası olduğunu söyledi.


Pakistan'ın BM Misyonu'nda görevli diplomat Saima Salim ise Dubey'in iddialarına cevap vererek, Hindistan'ın Cammu Keşmir'deki ihlallerinin BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğince de belgelendiğini ve Yeni Delhi'nin bu raporlara cevap vermede başarısız olduğunu kaydetti.


Salim ayrıca, Hindistan'ı "Cammu Keşmir'de 'devlet terörü' uygulamak, terör örgütü Pakistan Talibanı'nı (TTP) desteklemek, paralı terör gruplarını organize ve finanse etmekle" suçladı.


Han, bugün yaptığı konuşmasında, Hindistan'ı, İslamofobinin en kötü ve yaygın biçimine ayak uydurmakla suçlamıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”