DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Özbekistan Heyetine Konya Modeli Belediyecilik Anlatıldı

Eklenme: 23.12.2021 - 14:04

Özbekistan Cumhuriyeti’nden mülki idare amirleri, kamu personelinin eğitimi ve geliştirilmesi işbirliği protokolü kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Konya Modeli Belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Özbekistan Heyetine Konya Modeli Belediyecilik Anlatıldı
Reklam alanı
Özbekistan Cumhuriyeti’nden mülki idare amirleri, Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Konya Modeli Belediyecilik çalışmalarını yakından gördü. Türkiye ve Özbekistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine bağlı olarak “Karma Ekonomik Komisyon 6. Dönem Protokolü Eylem Planı”nın kamu personelinin eğitimi ve geliştirilmesi konusunda işbirliği yapılması maddesi kapsamında Özbekistan’dan Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Özbekistan Cumhurbaşkanlığı’na bağlı daire başkanlarından oluşan bir heyet Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın ve Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu’nun eşlik ettiği heyet, yapılan sunumlarla ve incelemelerle Konya Modeli Belediyeciliği daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, “Özbekistan bizim için büyüklerimizin kitaplarında ‘Maveraünnehir’ diye geçer. Dini, ahlaki, örfi açıdan adeta bizim kültürel kodlarımızı, inanç kodlarımızı barındıran bir ülke. Bu vesileyle şehirler arasında pek çok alanda ilişkilerimizi hızlıca başlatmak ve devam ettirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Kamu Hizmeti Geliştirme Ajansı Başkanı Kurbonov İlkhom Jumakulovic de, “Biz buradan Türkiye’nin tecrübelerini almış halde kendi mahalli idarelerimizdeki belediyecilik kavramını daha iyi boyutlara taşımak istiyoruz. Türkiye-Özbekistan arasındaki ilişkiler günden güne iyi boyutlara taşınmaktadır. Birbirimizle fikir alışverişinde bulunmamızın bizim için de çok büyük faydaları olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 1
❤️ 0
😊 1
😡 1
👎 1
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 4 tepki

Yorumlar

  • Kul insan 1451 gün önce

    Konyada dolmuş yerine metro , tramvay istiyoruz. Belediye dolmuş sistemine bi son versin lütfen. Daha sağlıklı temiz Konya istiyoruz.

Yorum Yap