Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Numan Kurtulmuş: Bu işi bir Haçlı Seferi’ne dönüştürmek istiyor

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ürdün Temsilciler Meclisi Başkanı Ahmad Al Safadi ile telefonda görüştü. Gazze'de ateşkesin derhal sağlanması, tıbbi malzemelerin ve insani yardımların bölgeye süratle ulaştırılması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, "Ne yazık ki bu işi bir Haçlı Seferi’ne dönüştürmek istiyor" açıklamasını yaptı.

Numan Kurtulmuş: Bu işi bir Haçlı Seferi’ne dönüştürmek istiyor
TBMM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Numan Kurtulmuş ile Ahmad Al Safadi arasındaki görüşmede, İsrail-Filistin çatışması ile bölgesel meseleler ele alındı.

Gazze'de yaşananlar dolayısıyla büyük üzüntü ve infial içerisinde olduklarını belirten Kurtulmuş, başta Batı dünyası olmak üzere insanlık aleminin gelişmeleri sadece seyrettiğini ifade etti.

Kurtulmuş, Filistin'deki gelişmeler karşısında İslam ülkelerinin hem sesini en yüksek şekilde çıkarması hem de çatışmayı önlemek için "garantörlük" teklifi gibi konuları gündeme getirmesi gerektiğini söyledi.

Gazze'de ateşkesin derhal sağlanması, tıbbi malzemelerin ve insani yardımların bölgeye süratle ulaştırılması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, 1967 sınırlarında, başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulmadan, yasa dışı Siyonist Yahudi yerleşimciler işgal ettikleri yerlerden çıkarılmadan ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere Müslümanların kutsallarına yapılan saldırılar önlenmeden bölgede huzurun ve barışın gelmeyeceğini vurguladı.

Gazze'deki gelişmelerin Ürdün'ü yakından ilgilendirdiğini, Siyonistlerin Filistinlileri Mısır'a ve Ürdün'e sürmeyi planladığını aktaran Kurtulmuş, böyle bir durumda milyonlarca Filistinliye ev sahipliği yapan Ürdün’ün büyük risk altında olacağını ifade etti.

Kurtulmuş, "Filistinlilerin kendi topraklarında kalması, bölgede savaşın daha fazla yayılmaması ve bir an evvel bu savaşın sonlandırılması için el birliğiyle gayret etmemiz lazım. Müslüman ülkelerin parlamentoları olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız." diye konuştu.

"Bu işi bir Haçlı Seferi’ne döndürmek istiyorlar"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsrail’i uyarıyorum. Bu meseleyi haç-hilal kavgasına dönüştürmesinler" sözlerini hatırlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Hem İsrail’deki Siyonist Likud cephesi hem de Avrupa ve Amerika’daki destekçileri ne yazık ki bu işi bir Haçlı Seferi’ne dönüştürmek istiyor. İslam ülkeleri olarak aramızdaki bütün farklılıkları bir tarafa bırakarak bu Haçlı saldırısı karşısında yekvücut olduğumuzu her platformda göstermemiz lazım. İsrail Siyonist yönetimi sözden anlamaz. Bizim Türkçede güzel bir laf vardır. 'Zor oyunu bozar' deriz. İslam dünyasının bunların kurduğu oyunu bozacak kuvveti, kudreti var. Yeter ki derli toplu bir şekilde bunun üzerine yoğunlaşalım."

TBMM Başkanı Kurtulmuş, iki ülke arasında parlamentoların ilişkilerinin de çok kuvvetli hale getirilmesi ve dostluk gruplarının kurulmasının tamamlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

"Türkiye ile her türlü koordinasyon yapmaya hazırız"

Ürdün Temsilciler Meclisi Başkanı Ahmad Al Safadi ise İsrail-Filistin çatışmasında Arap ve Müslüman ülkelerin net bir tavır takınmaları ve Gazze'ye yardımların ulaştırılması için koridorların açılması gerektiğini belirtti.

Al Safadi, Türkiye ile her türlü koordinasyon yapmaya hazır olduklarını da vurguladı.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • OC
    Osman Civcir
    183 gün önce

    Haçlı seferleri ve Haçlı zihniyeti hiç bitmedi devam ediyor

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English