Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NEÜ’de 15 Temmuz çeşitli etkinliklerle anıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yılında şehitleri anmak, o karanlık gecede yaşananları anlamak ve birlik, beraberliği arttırmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

NEÜ’de 15 Temmuz çeşitli etkinliklerle anıldı
15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları anlamak ve o gecede şehit olanları anmak için NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi düzenlendi.
Serginin açılış törenine Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Paksoy, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Mercan, Seydişehir Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kahraman, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Adıgüzel ile akademisyen ve idari personel katıldı.

Ereğli Ziraat Fakültesi, Ereğli Eğitim Fakültesi ve Ereğli Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen, moderatörlüğünü Ereğli Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Türkmen’in yaptığı panelde Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Dilmaç; “15 Temmuz’un Travmatik Etkileri”, Ereğli Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erhan Örselli; “Türkiye’de Darbeler: 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Sonuçları” hakkında konuştu.

Online olarak yapılan 15 Temmuz Darbe Girişimi Paneli’nde ise, Moderatör NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak’ın konukları İstanbul Medipol Üniversitesinden Prof. Dr. Atilla Yayla ve Aksaray Üniversitesinden Prof. Dr. Erşan Sever oldu. 
Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Uzun’un moderatörü olduğu bir diğer online programda ise, NEÜ Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kahraman, “Akademisyen Gözüyle Türkiye’de Vesayet Sistemleri ve Demokrasiye Tehditler” konusunda açıklamalar yaptı. 
Etkinlikler çerçevesinde NEÜ Arş. Gör. Abdulsamet Bayram’ın moderatör olduğu “Bir Milletin Şahlanışı; 15 Temmuz’da Ezan ve Sela” programında, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Galip Akın, “Darbeler ve Demokrasi; 15 Temmuz Darbe Girişiminin Düşündürdükleri” programında NEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Nuran Koyuncu ve NEÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulkadir Yıldız, “Türkiye Geçilmez” adlı webinarda NEÜ Dr. Öğretim Üyesi Serap Batı ve Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Bakanlar, “Tarihsel Süreç İçerisinde Darbeler ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi” online konferansında NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Güzel, “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Etkileri” konulu online programda da NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Sarı önemli bilgiler verdi. 

Etkinlikler kapsamında ayrıca NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesinde bir fotoğraf sergisi ve ödüllü online dart turnuvası düzenlendi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English