Son Dakika Haberler

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayının son 10 gününde idrak edilen, peygamber sünneti itikâf vakti geldi. Konya İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge, Konya’da, Ramazan’ın son on gününde 600'ü aşkın camide itikâfa girebileceğini söyledi.

Manevi muhasebe ‘İtikaf’
Kelime anlamı; alıkoymak, hapsetmek, bir yerde kalmak olan itikâf, akıl sağlığı yerinde ve ergenlik çağına gelmiş bir Müslümanın beş vakit namaz kılınan bir mescitte ibadet niyetiyle bir süre bulunması demektir. İnzivaya çekilip, dünyevi olan hiçbir şeyle ilişki kurmadan sadece Allah’a tövbe ve istiğfar edilerek gerçekleştirilen itikaf için Diyanet İşleri Başkanlığı, ülke genelinde binlerce camiyi vatandaşın hizmetine sundu. İtikâf ibadeti hakkında bilgi veren Konya İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge, Konya’da 600'ü aşkın caminin hazırlandığını söyledi. 
Her camiye en fazla 5 kişi
Müftü Yardımcısı Böge, 2023 Ramazan ayı takvimine göre 11 Nisan-20 Nisan arasında Konya’da 600’ü geçkin caminin, itikâfa hazır olduğunu belirtti. Bu yıl Konya’daki her camide en fazla 5 kişinin itikâfa girebileceğini söyleyen Böge şu ifadeleri kullandı: “Ramazan ayından önce Türk Diyanet Vakfı tarafından itikâf yapılması için il müftülüklerine bilgi verilir. Bu yıl Din Hizmetleri programına göre vatandaşımız, şehrimizdeki 600 camide ibadetini yapacak. İtikâf, her camide en fazla 5 kişi olmak suretiyle gerçekleştirilebilecek. Kadınlar evlerinin bir köşesinde, erkekler ise mescitte manevi huzura erişecek. Hangi camilerde ibadetin gerçekleştirilebileceği, imamlara sorularak öğrenilebilir.”

Dünyevi işlere mola
İtikâfa giren kişinin, insani ihtiyaçları hariç önemli bir durumu olmadığı takdirde dışarıya çıkmaması ve kimseyle irtibat içinde olmamasının, ilk şart olduğu bilgisini veren Böge, dünya işleri ile bağlantının tamamen kesilmesi gerektiğini söyledi. Böge, 10 gün olması sünnete uygun olan bu ibadetin, 3-2-1 gün ve hatta 2 namaz arasında dahi gerçekleştirilebileceğini aktardı. Böge açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Ramazan ayının bütün günleri çok önemlidir ama Müslümanların inancında ayet ve hadislerin konusu olan itikâf, bizlere peygamber sünnetidir. Peygamber efendimiz itikâfa mescitte çekiliyordu. Dünya ile bağını kesip kendini Allah’a teslim ederek sadece ibadet ediyordu.” Eylül Aşkın Akçay

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English