Akdeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan Antalya'nın Akseki ilçesindeki Alacabel Geçidi'nde yarıyıl tatilinin son gününde yoğunluk yaşandı. Konyalı aileler de karla buluşarak doğanın tadını çıkardı.
Yarıyıl tatilinde hafta sonu tatilini geçirenler, Antalya-Konya kara yolundaki 1825 rakımlı Alacabel'de karla buluştu. Ziyaretçiler bölgede piknik yaptı, bazıları kar topu oynadı, kaydıraklarla yamaçlardan kaydı. Bir grup off-road sürücüsü de trafiğe kapalı alanlarda sürüş yaptı.
Ziyaretçilerden Muzaffer Civan, Alacabel'e Konya'nın Seydişehir ilçesinden geldiklerini belirterek, "Ailecek çok eğlendik. Fırsat buldukça buraya gelmek istiyoruz." dedi.
Muğla'dan gelen Osman Bilgin ise Alacabel'i çok güzel bulduklarını dile getirdi.
Bölge sakinlerinden Ömer Karasoy da Alacabel'in kış aylarında yoğun ilgi gördüğünü anlatarak, "Alacabel, sahil kesimlerinde yaşayanlar için alternatif bir kış rotası haline geldi. Kar seven misafirler Antalya kent merkezi, çevre ilçelerden geliyor. Hatta Konya'nın Seydişehir, Bozkır ve Beyşehir ilçelerinden gelenler de var. Tatilcileri burada görmek bizi mutlu ediyor." diye konuştu.
Şükrü Öz de Alacabel'in her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu vurguladı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan İbrahim Kıyıcı ise ilçelerinde kar göremediklerine dikkati çekerek, "Kış mevsiminde hafta sonları Akseki'ye geliyoruz. Araçlarımız off-road donanımlı. Burada eğlenceli vakit geçiriyoruz." dedi.
Ailesiyle Manavgat'tan bölgeye gelen Azra Aydoğan (9) da yarıyıl tatilinin son gününü Alacabel'de geçirdiği için mutlu olduğunu söyledi.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Konhaber lütfen alacabel Konya sınırlarında
Yorum Yap
Bakan Memişoğlu: Primer sezaryen oranını bir senede yüzde 12 azaldı
Yolcu treninin lokomotifi, düşen kaya parçası nedeniyle raydan çıktı
Hayvan otlatma kavgası: 15 yaralı
Hangisi Fransız yazar Moliere'nin oyunlarından biri değildir? Milyoner 50 Bin TL'lik soru
Dünyanın neredeyse tamamı tarafından ya İran Körfezi ya da Arap Körfezi olarak adlandırılan körfezin Türkiye'de bilinen adı nedir? Milyoner 30 Bin TL'lik soru
24 öğrenciye tacizde bulunduğu iddia edilen öğretmen tutuklandı
1,5 yaşındaki bebek kaynar suda yandı
Bir yolunu bulup bir kimseyi düzenle işinden uzaklaştırmak anlamına gelen deyim hangisidir? ? Milyoner 300 Bin TL'lik soru
Bakan Göktaş'tan çocukların sosyal medya kullanımına ilişkin paylaşım
2018’de evlenen ve en uzun düğün duvağına sahip olarak Guinness Dünya Rekorları’na giren Maria Paraskeva’nın duvağının uzunluğu yaklaşık kaç metredir? Kim Milyoner Olmak İster 200 bin tl’lik soru
2018'de evlenen ve en uzun düğün unvanına sahip düğün duvak uzunluğu ? Milyoner 200 Bin TL'lik soru
Periyodik tablonun sol üst köşesinde yer alan ve atom numarası 1 olan element hangisidir? Milyoner 100 TL'lik soru