Ziyaret kapsamında Rektör Prof. Dr. Gülçöhrə Məmmədova ile bir araya gelen KTÜN heyeti, AzMİU’nun üst yönetimiyle birlikte eğitim, bilim, girişimcilik ve uluslararası projeler alanlarında iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.
KTÜN ile AzMİU arasında 21 Ocak 2025 tarihinde çevrim içi formatta bir iş birliği protokolü imzalanmıştı. Bu ziyaret, protokol kapsamında ilişkilerin güçlendirilmesi ve somut projelerin hayata geçirilmesi adına önemli bir adım oldu.
Daha önce, 2024 yılı Kasım ayında AzMİU temsilcileri Konya Teknik Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Deveci ile görüşmüş, üniversiteler arası bilimsel iş birliği ve uluslararası sıralamalara yönelik stratejiler üzerine fikir alışverişinde bulunmuşlardı.
Azerbaycan ziyaretinde KTÜN heyeti, AzMİU’nun kampüs altyapısını yerinde inceledi, yürütülen sınav oturumlarını izleyerek üniversitenin işleyişine dair bilgi aldı.
İki üniversite arasında kurulan bu iş birliğinin önümüzdeki süreçte; diploma programları, ortak araştırma projeleri ile öğrenci ve akademisyen değişimi gibi alanlarda daha da derinleşmesi hedefleniyor. (Yunus Köroğlu)
