DOLAR : 43,62₺
EURO : 51,62₺
STERLİN : 59,73₺
GRAM : 7.350,01₺
ÇEYREK : 12.065,17₺
CUMHURİYET : 47.857,08₺
Güncel

Konya’nın asırlık çınarı 106 yaşındaki Halil İbrahim Sayar son yolculuğuna uğurlandı

Eklenme: 31.01.2026 - 13:52 Güncelleme: 31.01.2026 - 14:14

Konya iş, ticaret ve sivil toplum camiasının yakından tanıdığı isimlerden biri olan Halil İbrahim Sayar son yolculuğuna uğurlandı. Konya’nın değişim ve gelişim süreçlerini ömrü boyunca gözlemleyen Halil İbrahim Sayar, 106 yıllık hayatı boyunca hayırseverliği ve insan sevgisiyle gönüllerde taht kurdu. Asırlık çınar, ihtiyaç sahiplerine verdiği desteklerle ve yaptığı hayır işleriyle şehrin hafızasında unutulmaz bir iz bıraktı.

Konya’nın asırlık çınarı 106 yaşındaki Halil İbrahim Sayar son yolculuğuna uğurlandı
Reklam alanı

106 yaşında hayatını kaybeden Halil İbrahim Sayar Konya’nın asırlık çınarı, Türkiye’nin yaşayan hafızasıydı. Yaptığı hayır işleri ve örnek kişiliğiyle de bilinen Sayar, bir asrı geçkin süredir yaşanan olaylara tanıklık etti.  Koca çınar Halil İbrahim Sayar, 106 yaşında vefat etti. Sayar’ın vefatı hem ailesinde hem de Konyalılarda büyük üzüntü oluşturdu.Son yolculuğuna uğurlandı
Vefatıyla sevenlerini yasa boğan Halil İbrahim Sayar’ın cenazesi bugün (31 Ocak Cumartesi) Parsana Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı’nda toprağa verildi. Merhumun kabri başında Kuran- ı Kerim okundu, dualar edildi. Defin sonrası Sayar ailesi taziyeleri kabul etti.Halil İbrahim Sayar'ın cenazesine kent protokolünün yanı sıra siyasiler, akademisyenler, oda başkanları, STK temsilcileri, iş dünyası, ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.Halil İbrahim Sayar kimdir?
16 Ekim 1920’de dünyaya gelen Halil İbrahim Sayar, Cumhuriyet’in ilanından yalnızca beş gün önce, 24 Ekim 1923’te nüfusa kaydedildi. Bu yönüyle Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarına tanıklık eden Sayar, aynı zamanda Konya’nın yüzyılı aşkın sürede geçirdiği değişim ve gelişim süreçlerinin de canlı bir şahitliğini yaptı.
Hayırseverliği, çalışkanlığı ve insan sevgisiyle tanınan Sayar, Konya’da “gönül insanı” olarak anıldı.

Ömrü boyunca birçok hayır işine öncülük eden Sayar, özellikle ihtiyaç sahiplerine yaptığı desteklerle halkın gönlünde ayrı bir yer edindi.

106 yıllık hayatı boyunca topluma bıraktığı izler ve insanlara dokunuşlarıyla hafızalarda yaşayan Halil İbrahim Sayar, Konya’nın asırlık çınarlarından biri olarak tarihe geçti. Öte yandan Konya Yüksek İslam Enstitüsünün şehre kazandırılmasından tutun, yeni okul ve yurt binalarının temellerinin atılmasına, hatta kentin yıkılan tarihi kapılarının inşasında dahi onun imzası vardı. (Yunus Köroğlu)

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 1
😊 0
😡 0
👎 1
😂 0
😢 4
😲 1
Toplam 7 tepki

Yorumlar

  • Hamit Uçar 1 saat önce

    Rabb'im Rahmetiyle muamele eylesin inşallah güzel insan

  • HÜSEYİN ERVURAL 5 saat önce

    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah.

Yorum Yap