Uluslararası MEB 17. Robot Yarışması, 21-24 Mayıs 2025 tarihleri arasında Kayseri’de gerçekleştirilecek. Konya'da bu prestijli organizasyona en fazla katılım sağlayan iller arasında yer aldı.
Konyalı öğrenciler 389 robot projesiyle yarışmada yerini alacak
Ev sahibi Kayseri’nin ardından en yüksek katılım Konya’dan geldi. Konya’yı temsilen 474 öğrenci ve danışman öğretmen toplamda 389 robot projesiyle yarışmada boy gösterecek.Katılımcılar; Temel Seviye Çizgi İzleyen, İleri Seviye Çizgi İzleyen, Mini Sumo, Hızlı Çizgi İzleyen, Labirent Ustası, Tozkoparan, Çöp Toplayan, Temalı (Tarım Teknolojileri), Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplayan, Serbest Kategori ve İHA (İnsansız Hava Aracı) olmak üzere 12 kategoride teknoloji ve tasarım becerilerini ortaya koyacak.
Konya’dan yarışmaya gösterilen yoğun ilgi, ildeki mesleki ve teknik eğitimin geldiği noktayı ve öğrencilerin yenilikçi çalışmalara olan ilgisini gözler önüne seriyor.
Organizasyonun, öğrencilerin takım çalışması, problem çözme ve üretkenlik becerilerini geliştirmelerine büyük katkı sağlaması bekleniyor. (Veli Şengül)
