DOLAR : 45,467₺
EURO : 53,194₺
STERLİN : 61,558₺
GRAM : 6.832₺
ÇEYREK : 11.227₺
CUMHURİYET : 44.223₺
GREMSE : 110.556₺
Güncel

Konya'daki göç yolculuğunda acı son

Eklenme: 13.05.2026 - 17:07

Karapınar’da mola veren pelikan sürüsü ilgiyle izlenirken, kuşlardan biri elektrik tellerine takılarak telef oldu.

Konya'daki göç yolculuğunda acı son
Reklam alanı

Pelikan sürüleri, göç yolculukları sırasında Konya’nın Karapınar ilçesinde mola verdi. Dinlenmek, enerji toplamak ve beslenmek amacıyla tarlalara inen pelikanlar, özellikle Uzunkaş mevkiinde vatandaşların ilgisini çekti.

Bölgedeki bazı çiftçiler, yüzlerce pelikanın oluşturduğu dikkat çekici görüntüyü cep telefonlarıyla kaydetti. Kalabalık gruplar halinde hareket eden pelikanların tarlalarda bir süre dinlendiği görüldü.

Göç yolculuğu sırasında zaman zaman olumsuzluklarla da karşılaşan sürüdeki pelikanlardan birinin elektrik tellerine takılarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Olayı gören bir çiftçinin kuşa yardım etmek için müdahale etmek istediği, ancak pelikanın kısa sürede telef olduğu belirtildi.


Kaynak: Haber Merkezi

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 2
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 2 tepki

Yorum Yap