Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da "Medya Kurumları İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Buluşuyor" konferansı düzenlendi

Selçuk Üniversitesinde, "Medya Kurumları İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Buluşuyor" konferansı gerçekleştirildi.

Konya’da “Medya Kurumları İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Buluşuyor“ konferansı düzenlendi
 İletişim Fakültesi Dekanlığınca Sultan Alparslan Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, öğrencilere Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Anadolu Ajansı (AA) ve Basın İlan Kurumunun kurumsal yapısı ve işleyişi anlatıldı.

Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şükrü Balcı, moderatörlüğünü yaptığı konferansın açılışında, üç kurumun üstlendiği sorumluluk ve yerine getirdiği görevlerin ülke açısından önemine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut ise yerel, ulusal ve uluslararası medya ile pek çok açıdan ilişkilileri bulunduğunu ve çalışma alanlarının kesiştiğini söyledi.

Basın kartı ve akreditasyon gibi işlemleri yürüttüklerini aktaran Karabulut, "Ayrıca, meslek mensuplarının eğitimleri, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve kitle iletişim araçlarında eğitici, öğretici, ufuk açıcı içeriklerin artırılmasına dönük çabalar yürütmekteyiz." ifadesini kullandı.

AA Konya Bölge Müdürü Rıfat Yerlikaya da ajansın Türkiye'nin globalleşen dünyaya açılan yüzü olduğunu dile getirdi.

Dünyanın bir çok önemli olayı Anadolu Ajansından takip ettiğini dile getiren Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Anadolu Ajansı, kuruluşundan bugüne, hızlı, güvenilir ve tarafsız habercilik anlayışıyla yaptığı yayınlarla, dünyanın en etkin haber ajanslarından biri haline geldi. Geçmişte dünya basınını birkaç uluslararası ajans domine ediyordu. Bugün geldiğimiz noktada yaptığımız atılımlarla dünyada referans alınan en önemli ajanslardan biri haline geldik. Ürettiğimiz içerikler dünyada 6 bin mecra tarafından kullanılıyor."

Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürü Ali Aktaş ise "Kurumumuz, resmi ilanlar ile kamu kurum kuruluşlarına ait reklamların, gazete ve dergilerde yayınlanmasına aracılık etmektedir. Gazete ve dergileri, dönemsel veya şikayete bağlı olarak mevzuat ve basın ahlak esasları kapsamında denetlemektedir." dedi.

Konferans, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi. Konferansı İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç da takip etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English