DOLAR : 44,985₺
EURO : 52,812₺
STERLİN : 60,856₺
GRAM : 6.857₺
ÇEYREK : 11.331₺
CUMHURİYET : 44.466₺
GREMSE : 111.113₺
Güncel

Konya’da kuruyan dereler akmaya başladı

Eklenme: 21.04.2026 - 17:57 Güncelleme: 21.04.2026 - 18:01

Konya’nın Karapınar ilçesinde yıllar sonra gelen bereketli yağışlarla akmaya başlayan dereler yüzleri güldürdü.

Konya’da kuruyan dereler akmaya başladı
Reklam alanı

Türkiye’nin en kurak ve en az yağış alan yörelerinden biri olarak bilinen Karapınar, bu yıl etkili olan kar ve yağmur yağışlarıyla canlandı. Kış aylarında başlayan yoğun kar yağışı ve baharla birlikte devam eden sağanaklar, özellikle nisan ayında da etkisini sürdürdü.

Yağışların artmasıyla birlikte yıllardır kuraklıkla mücadele eden yörede uzun zamandır akmayan dere ve ırmaklar tekrar suyla buluşurken, ortaya çıkan manzara ilçe halkına umut oldu. İlçeye bağlı Yeşilyurt Mahallesi ile Oymalı Mahallesinin çevresinde bulunan ve yıllardır kuru olan derelerde su yeniden akmaya başladı.


Kaynak: DHA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 3
❤️ 4
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 7 tepki

Yorum Yap