DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Konya'da ev alma hayaliyle güvendiği şirket yüzünden hayatı altüst oldu

Eklenme: 17.02.2025 - 14:25 Güncelleme: 17.02.2025 - 15:00

Konya'da 2014 yılında kurulan ve daha sonra Alanya'ya yerleşen bir şirketin mağdur ettiği öne sürülen binlerce kişiden biri olan Niğdeli Murat Soydan, "Düzenim dağıldı, intihar noktasına geldim" dedi.

Konya'da ev alma hayaliyle güvendiği şirket yüzünden hayatı altüst oldu
Reklam alanı

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Murat Soydan (38), "Benim gayem çocuklarıma ev almaktı. Sosyal medya üzerinden bu şirket bana ulaştı ve devlet destekli olduklarını anlattılar. Ben de güvendim ve 3 sene önce onlar için kredi çekmeye başladım. Tarafıma güvenilir gayrimenkul sözleşmesi düzenleyip attılar. Şirket danışmanları 'İstanbul'da, Ankara'da inşaatlarımız var' dedi. Bir süre sonra her yatırıma yüzde 5 kâr vaadi sundular, ben de kâr için düzenli kredi çekip verdim. 1 yıl boyunca vaat ettikleri kârı ödediler, güven sağladılar. 1 yıldan sonra ana paramı istediğimde, 'sizin paranız TL olarak değer kaybediyor, sizin paramızı dolara çevirelim öyle geri ödeyelim' dediler ama başka müşteriler getirmeyi şart koştular. Ben getirmedim ve ana paramı alamadım. Şu an benim 750 bin TL civarında zararım var. Borçlu olduğum bankalar icraya verdi ve çok mağdurum. Türkiye ve yurt dışı dahil 6 binden fazla benim gibi mağdur var" diye konuştu."Aile düzenim dağıldı, intihar etme noktasına geldim"
Söz konusu şirketle ilgili Alanya'da görülen dava hakkında bilgi veren Soydan, "Alanya'da görülen bu davayla ilgili şu an 1 kişi tutuklu, diğer 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest. Bizi kandıranlar elini kolunu sallayıp geziyorlar, lüks hayat içinde yaşıyorlar ama biz icralarla boğuşuyoruz. Ben canıma kıyacak duruma geldim, aile düzenim dağıldı. Bizi mağdur eden kişilerin cezalandırılmasını, bizi dolandıranların borçlarımızı ödemesini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.


Kaynak: İHA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 5
😡 11
👎 2
😂 1
😢 2
😲 1
Toplam 22 tepki

Yorumlar

  • ahmet 297 gün önce

    çabuk zengin olayım derken böyle basarsınız faka 1 yıl almışsın şimdi ne diye dava açıyon anlamadım birde boşanma aşamasına geldim yazmışsın ya klasik yalan o

  • Mali 298 gün önce

    Bir yıl boyunca kar verdiler diyor birde o kar payını alırken iyiydi değilmi kardeşim.

  • muammer hatıra 299 gün önce

    neden bu işi yapan şirketin kişinin kurumun her neyse isimlerini yazmıyorsunuz daha fazla vatandaş dolanrdırılmadan onların ismini de yazın herkes bilsin

  • Taşköprü sarımsagı 299 gün önce

    Faizin sonu

  • Gevriye KILIÇ 299 gün önce

    Ben de aynen mağdurum. Bu arkadaşın anlattıkları doğru. Daha neler söylediler.

    • İBRAHİM USTA 299 gün önce

      Acaba hangi firma tarafından bilgi verebilir misiniz

  • mert 299 gün önce

    Millet avantadan para kazanmaya çok meralı olunca,fırsatı değerlendirenler oluyor böyle...

  • ZAC 299 gün önce

    Kredili, faizli işler hayr etmiyor be kardeşim.

  • Gerçek 299 gün önce

    Bedava peynir fare kapanı da olur. Nasreddin hocanın dediği gibi kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun. Tatlı mı geldi kar payını alırken emeksiz yemek ancak bu kadar olur.

  • benim fikrim 299 gün önce

    siz siz olun, sosyal medyada Allah bir dediklerinden başka bir şeye asla inanmayın

  • Xyz 299 gün önce

    trde dolandırıcılık meslek haline geldi çünkü trde bütün suçların caydırıcı cezası yok ....

    • celayir emmi 299 gün önce

      xyz fazla zıplıyorsun birgün adalet sanada tecelli edecek bilgine

Yorum Yap