DOLAR : 46,481₺
EURO : 52,941₺
STERLİN : 61,462₺
GRAM : 6.229₺
ÇEYREK : 10.288₺
CUMHURİYET : 40.789₺
GREMSE : 101.069₺
Güncel

Konya'da düzenlenecek olan Melek Mosso konserine tepki

Eklenme: 23.06.2026 - 16:39

Akşehir’de düzenlenecek Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında Melek Mosso’nun sahne alacak olması tartışma yarattı. Bazı vatandaşlar ve sivil toplum temsilcileri konser kararının yeniden değerlendirilmesini istedi.

Konya'da düzenlenecek olan Melek Mosso konserine tepki
Reklam alanı

Konya’nın Akşehir ilçesinde her yıl düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri öncesi konser programı kamuoyunda tartışma konusu oldu. Şenlikler kapsamında 6 Temmuz’da Melek Mosso’nun sahne alacağının duyurulması, bazı vatandaşlar ve sivil toplum temsilcilerinin tepkisini çekti.

KONSER KARARINA TEPKİ
Sosyal medya platformları ve çeşitli mecralarda yapılan açıklamalarda, Akşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunularak konser programının yeniden değerlendirilmesi istendi. Tepki gösteren kesimler, Melek Mosso konserinin iptal edilmesi gerektiğini savundu.

Yapılan açıklamalarda, itirazın sanatçının müzik kariyerine ya da sanat faaliyetlerine yönelik olmadığı, ancak Nasreddin Hoca’nın adını taşıyan bir organizasyonda yapılan tercihin doğru bulunmadığı ifade edildi.

GEÇMİŞ TARTIŞMALAR HATIRLATILDI
​Melek Mosso’nun geçmiş yıllarda yaptığı bazı sahne konuşmalarının kamuoyunda tartışma konusu olduğunu hatırlatan vatandaşlar, benzer hassasiyetlerin Akşehir’de de dikkate alınması gerektiğini savundu.

Bazı açıklamalarda, Nasreddin Hoca’nın manevi şahsiyetine dikkat çekilerek şenliklerin kültürel ve manevi kimliğe uygun şekilde düzenlenmesi gerektiği ifade edildi.ISPARTA KONSERİ DE İPTAL EDİLMİŞTİ
Melek Mosso’nun adı daha önce de konser iptali tartışmalarıyla gündeme gelmişti. 2022 yılında Uluslararası Isparta Gül Festivali kapsamında sahne alması planlanan Mosso’nun konseri, bazı sivil toplum kuruluşlarının tepkilerinin ardından programdan çıkarılmıştı.

O dönem yapılan açıklamalarda, sanatçının sahne duruşu ve açıklamalarının toplumun milli ve manevi değerleriyle bağdaşmadığı savunulmuştu. Konserin iptal edilmesi ise kamuoyunda farklı görüşlerin karşı karşıya gelmesine neden olmuştu.

“SANATA DEĞİL, TERCİHE TEPKİ”
Konser kararına karşı çıkan kesimler, tepkilerinin sanata ya da sanatçının eserlerine yönelik olmadığını belirtti. Açıklamalarda, asıl itirazın Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri gibi sembolik değeri yüksek bir organizasyonda yapılan sanatçı tercihine olduğu ifade edildi.

Vatandaşlar, Akşehir’in bu tür tartışmalarla değil; tarihi, kültürü, manevi değerleri ve hoşgörü kimliğiyle gündeme gelmesi gerektiğini dile getirdi.

NASREDDİN HOCA VURGUSU
Tepki gösteren vatandaşlar, Nasreddin Hoca’nın yalnızca Akşehir’in değil, Anadolu kültürünün de önemli sembollerinden biri olduğunu belirtti. Nasreddin Hoca’nın yüzyıllardır hoşgörü, bilgelik, sağduyu ve toplumsal uzlaşıyla anıldığına dikkat çekildi.

Açıklamalarda, bu nedenle Nasreddin Hoca adına düzenlenen şenliklerde toplumun farklı kesimlerinin hassasiyetlerinin gözetilmesi gerektiği vurgulandı.

BAŞKAN KÖKSAL’A ÇAĞRI
Tepkilerin ardından gözler Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal’a çevrildi. Yapılan çağrılarda Başkan Köksal’dan konser kararını yeniden gözden geçirmesi istendi.

Açıklamalarda, belediyelerin yalnızca etkinlik düzenleyen kurumlar olmadığı, aynı zamanda şehirdeki birlik ve beraberlik duygusunu korumakla da sorumlu olduğu belirtildi.

GÖZLER BELEDİYENİN KARARINDA
Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında 6 Temmuz’da gerçekleştirilmesi planlanan konserle ilgili tartışmalar sürerken, Akşehir Belediyesi’nden şu ana kadar program değişikliğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Şenliğin yaklaşmasıyla birlikte belediyenin konuya ilişkin nasıl bir adım atacağı merak konusu oldu.


Kaynak: Haber Merkezi

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 3
❤️ 0
😊 0
😡 5
👎 4
😂 1
😢 0
😲 0
Toplam 13 tepki

Yorumlar

  • Vatandaş 23 dakika önce

    Boş işler bir ilçe belediyesi bu kadar sanatçıya ne kadar para aktaracak yazık günah birde bir hocayı anıyorsun şarkıyla türküyle olmaz bu işler...

Yorum Yap