Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dünya kamuoyunun sessiz kaldığı insanlık dramı Konya'da sahneye taşındı

Karatay Kent Konseyi, “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” adlı tiyatro oyunuyla Filistin’de yaşanan ve dünya kamuoyunun yıllardır sessiz kaldığı insanlık dramını sahneye taşıdı.

Dünya kamuoyunun sessiz kaldığı insanlık dramı Konya’da  sahneye taşındı
Filistinlilerin ortak acılarına değinilen ve Kudüslü Meryem Ebu Najma’nın gerçek yaşamından yola çıkılarak Karatay’da sahnelenen oyuna Konyalılar büyük ilgi gösterdi. 

Toplumda önemli konularda farkındalıklar oluşturmayı hedefleyen Karatay Belediyesi Kent Konseyi, kültür-sanat alanındaki etkinliklerle de önemli işlere imza atmayı sürdürüyor. 

İşgalci İsrail güçleri tarafından evinden zorla çıkarılmaya çalışılan ve bu uğurda büyük bir mücadele veren Filistinli Meryem Ebu Najma’nın gerçek hayat hikâyesini konu alan “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” tiyatro oyunu, Karatay Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu’nun koordinasyonunda Karatay’da sahnelendi.  

Nurdan Albamya’nın Filistinli Meryem'in hayatını sahneye taşıdığı; Filistin’de yaşanan ortak acıları, işlenen insanlık suçlarını ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için verilen mücadeleleri konu edinen tiyatro oyununun iki ayrı gösterim, Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezi’ndeydi. Filistin halkına yapılan zulmü gözler önüne seren oyuna Konyalılar yoğun ilgi gösterdi. 

Penceresi Mescid-i Aksa'ya açılan Filistinli Meryem, işgalci İsrail’in evini almak istemesiyle sarsılır. Teklif edilen yüksek meblağlara rağmen Meryem’in ikna olmadığını gören işgalciler, Meryem’i taciz etmeye başlar. Elektriği ve suyu kesilen, evinin önüne barikatlar kurulan, kapısına çöpler dökülen Meryem vazgeçmez ve kendisini evine kapatır. Bu süreçte tüm yaşamını çiçeğine ve kuşuna anlatmaya başlar. Meryem, en büyük travmasıyla yüzleşmek ve onu kabullenmek zorunda kalacaktır. Nihayetinde ise kendini evine kapatmasının çare olmadığını anlayarak evden çıkacak ve nöbete Mescid-i Aksa’da devam edecektir.

KENT KONSEYİ KUDÜS ÇALIŞMA GRUBU’NUN İLK ETKİNLİĞİ
Karatay Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu Koordinatörü Reyhan Okumuşlar, programa ilgi gösteren herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Karatay Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde Kudüs Çalışma Grubu kurduklarını ve söz konusu etkinliğin grubun ilk etkinliği olduğunu belirten Reyhan Okumuşlar; “Amacımız, Hz. Ömer’in emaneti,  Selahattin Eyyubi’nin davası ve emaneti olan Kudüs’ü dava edinecek gençlerin yetişmesine katkı sunmaktır. Bugün ilk programımız yaptık. İnşallah daha birçok etkinlikle karşınızda olacağız” dedi. 

KARATAY KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ OLARAK YOĞUN BİR DÖNEM GEÇİRİYORUZ
Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu da görevi devraldıkları günden bu yana birçok çalışma yaptıklarını aktararak şunları dile getirdi; “Kudüs Çalışma Grubumuzun bu ilk etkinliğine ilgi gösteren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Karatay Belediyemizin büyük desteği sayesinde Kent Konseyimiz, Gençlik Meclisimiz, Ortaöğretim Çalışma Grubumuz ile birlikte yoğun bir dönem geçiriyoruz. İlçemizin ve kardeşlerimizin hayatlarına katkı sunmayı sürdüreceğiz. Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’nın hepinize selamları var. Programımıza ilgi gösteren tüm kardeşlerime de ayrıca teşekkür ediyorum.” 

Filistinli Meryem'in hayatını sahneye taşıdığı ve büyük ilgi gören “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” adlı tek kişilik oyunun sonunda Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, Oyuncu Nurdan Albamya’ya teşekkür etti. (Harun Susal)

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English