Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kızılay ve STK'ler Filistin'e destek için bir araya geldi

Türk Kızılay ile İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğine (İDSB) üye 37 sivil toplum kuruluşu (STK), Filistin halkına destek olmak amacıyla bir araya geldi.

Kızılay ve STK’ler Filistin’e destek için bir araya geldi
Türk Kızılay Sütlüce Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, insani yardım teşkilatları olarak Gazze'de yaşananlardan büyük acı duyduklarını söyledi.

İsrail'in önceki gün gerçekleştirdiği saldırının çok tehlikeli bir gelişmenin kapısını araladığını belirten Altan, "Bizler çatışmalarda sivillerin korunmasına çalışırken, çatışmanın bir tarafı çocukların, yaşlıların, yaralıların, doktorların, hemşirelerin, sivillerin olduğu bir hastaneyi vurdu. Eğer insanlık buna büyük bir tepki göstermezse hiçbir çatışmada sivilleri korumak bundan sonra mümkün olmayacaktır" dedi.

Türk Kızılayın işinin dünyanın neresinde olursa olsun acı çeken insanlara yardım ulaştırmak olduğunun altını çizen Altan, bunun için dünyanın 19 ayrı noktasında delegasyonlarının bulunduğunu hatırlattı.

Delegasyonların olmadığı yerlere de anında ulaşmanın bir yolunu bulduklarını vurgulayan Altan, "Acıları tamamen dindiremesek de hafifletiyoruz. Ancak hemen yanımızda Gazze'de milyonlarca sivile el uzatamıyoruz. Bu durum bizleri kahrediyor" diye konuştu.

"Bombalardan ölmezlerse sağlık hizmeti alamadıkları için ölecekler"
Altan, "Tüm insanların temel insani yardıma ulaşma hakkı vardır. İsrail'i bu ilkelere uymaya davet ediyoruz. Gazze'ye insani yardım ulaştıracak kapıların bir an önce açılmasını istiyoruz ve bekliyoruz. On yıllardır açık hava hapishanesi halindeki bir toprak parçasında yaşayan Gazzelilere de derman olmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Hastane saldırısının ardından Gazze'deki sağlık ihtiyaçlarının en tepe noktaya yerleştiğini vurgulayan Altan, "Gazze'ye bir an önce gönüllü doktorların, ilaçların, tıbbi malzemelerin ve hastaneleri çalıştıracak akaryakıtın girmesine izin verilmesi gerekiyor. İnsanlar bombalardan ölmezlerse sağlık hizmeti alamadıkları için ölecekler. Biz bunu seyretmek istemiyoruz" dedi.

Türkiye'den insani yardım malzemesi taşıyan 3 uçak gönderdiklerini hatırlatan Altan, şöyle konuştu:

"Mısır'da hazırlıklarımızı yaptık. Yardım için sınır kapılarının açılması halinde Gazze'deki insanlara el uzatabileceğiz. Ancak Gazze tamamen yıkılmış durumda. Ortaya çıkan bu büyük ihtiyacı hiçbir sivil toplum teşkilatının karşılaması mümkün değil. Bunun için hayırseverlerin daha fazla desteğine ihtiyaç duyuluyor. Bizlere vereceğiniz her destek, Gazzeliler için bir ilaç, bir battaniye, bir lokma yemek ve temiz bir su olacak."

Gazze için ortak yardım kampanyası
İDSB Genel Sekreteri Eyüp Akbal da İsrail'in ABD başta olmak üzere batılı devletlerin himayesi altında Filistinliler üzerindeki saldırılarının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu söyledi.

İsrail'in özellikle okul, hastane, mahalle demeden tam bir etnik temizlik mantığıyla yürüttüğü saldırılarını nefretle telin ettiklerini belirten Akbal, "Filistin davası ne sadece Filistinlilerin ne de Arapların bir davasıdır. Bu dava hepimizin, bu ümmetin davasıdır. Bu dava özünde bir insanlık sorunu, mazlum bir milletin varoluş sorunu, bir insan hak ve hürriyetleri sorunudur" ifadelerini kullandı.

Akbal, uluslararası toplumun, İsrail ve ABD'nin uluslararası hukuku hiçe sayarak artan saldırganlığını sona erdirmek için süratle harekete geçmesi yönünde çağrıda bulundu.

Türk Kızılay koordinasyonunda Gazze için bugün ortak bir yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Akbal, "Ekmeğimiz, suyumuz, ilacımız, battaniyemiz kardeşlerimizindir. İnşallah Filistin'i ve gönüllerimizi yakan ateş, bu rahmet kampanyasıyla bir nebze olsun dinecektir" dedi.

Akbal, 67 ülkede 354 sivil toplum kuruluşu üyesi bulunan bir STK çatı örgütü olarak, İslam dünyasındaki tüm kurum ve kuruluşları birlik ekseninde ortak hareket etmeye ve kampanyaya destek vermeye davet ettiklerini söyledi.

Yeniden söz alan Türk Kızılay Genel Müdürü Altan ise Türkiye'nin şu anda El Ariş limanına bir yardım gemisi gönderme hazırlığında olduğunu belirterek, "İlk etapta nakdi yardımlar yapılırsa, Mısır'dan alışveriş yaparak içeriye sokmak daha kolay" diye konuştu.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English