Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kasırganın vurduğu Florida'yı inşa için düzensiz göçmenlerin akın ettiği iddiası

Anadolu Ajansı haberine göre;

NEW YORK (AA) - ABD'de geçen hafta Ian Kasırgası'nın vurduğu Florida'da, harabe olmuş bölgelerdeki temizleme ve yeniden inşa faaliyetlerine ülkede bulunan düzensiz göçmenlerin yardım ettiği iddia edildi.


Binlerce afet müdahale çalışanını savunan sivil toplum örgütü Mukavemet Gücü direktörü Saket Soni, CNN'e, yasal belgeleri bulunmayan çoğu göçmenin ülkenin dört bir yanından Cumhuriyetçi eyalete yardıma geldiğini söyledi.


Soni, hasat döneminde çiftlikten çiftliğe çalışmaya giden göçmen işçiler gibi Florida'ya giden bu kişilerin de temizleme ve yeniden inşa için bir felaket bölgesinden diğerine ABD'yi dolaştığını belirtti.


Söz konusu göçmenlerin Florida'ya New York, Louisiana, Houston ve Dallas'tan geldiklerini kaydeden Soni, "Birçoğu Venezuela, Honduras ve Meksika'dan. ABD'ye ve bu sektöre gelen tüm farklı göçmen dalgalarını temsil ediyorlar. Bir kısmı Katrina Kasırgası'ndan beri tanıdığım ve bir düzine kasırga görmüş kişiler. Ama aralarında yeni gelen göçmenler de var." diye konuştu.


Soni, yaklaşık yarısı eyalet dışından gelen Florida'daki yüzlerce göçmen işçi ekibiyle kasırganın vurduğu Fort Myers bölgesinde yardım çalışmaları yaptıklarını anlatarak, ilerleyen günlerde daha fazla göçmenin bölgeye geleceği bilgisini paylaştı.


- "İnsanlar fikrini değiştirdiğinde siyaset de değişebilir”


Kasırgadan sonra afet bölgelerinde sadece yeni binalar değil, daha iyi bir toplum inşa etmeye çalıştıklarını da aktaran Soni, "Farklı insanlar arasında daha fazla ilişki olduğunda daha iyi bağ oluşuyor. Bir yerde insanlar fikrini değiştirdiğinde siyaset de değişebilir.” dedi.


Soni, Florida'nın Cumhuriyetçi Valisi Ron DeSantis başta olmak üzere diğer eyalet sakinlerinin de bu durumu fark etmesini umduğunu kaydederek, "Haftalar önce ters yönde seyahat edenlerin çoğu, şimdi yeniden inşaya yardımcı olmak için Florida'ya geliyor." diye konuştu.


Göçmen karşıtlığı ile bilinen ve 2024 Başkanlık seçimlerine aday olabileceği konuşulan Cumhuriyetçi Vali DeSantis, Demokrat Başkan Joe Biden hükümetinin göçmen politikalarına en sert eleştiriler yönelten isimlerin başında geliyor.


DeSantis, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, yağma iddiasıyla tutuklanan 4 kişiden 3'ünün düzensiz göçmen olduğunu söylemiş, “Bunlar ülkemizde bulunan yasa dışı yabancılar, doğal afet sonrası yağmalamaya karışıyorlar. Burada olmamalılar.” demişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English