Sakarya'nın Geyve ilçesinde toptancı son anda alımdan vazgeçince satmak istedikleri karpuzları yere atarak parçalayan 2 kişi hakkında işlem başlatıldı.
Geyve ilçesi Safibey Ürün Toplama Merkezi'nde 13 Temmuz'da saat 13.30 sıralarında meydana gelen olayda; üretici S.Ç. ile yanındaki S.E., anlaşmalı oldukları toptancı son anda alımdan vazgeçince satmak istedikleri karpuzları yere atıp parçaladı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, S.Ç. ile S.E., ürünleri daha önce anlaştıkları toptancıya götürdüklerini ancak alım gerçekleşmeyince öfkeyle hareket ettiklerini ve pişman olduklarını söyledi.
İŞLEM BAŞLATILDI
S.Ç. ve S.E. hakkında 5957 sayılı Sebze ve Meyve Ticareti ile ilgili kanun kapsamında işlem başlatıldı. Dosya, kişi başına 1 milyon 400 bin TL ile 17 milyon 200 bin TL arasında değişen idari para cezalarının değerlendirilmesi için Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na sevk edildi.
'EN AĞIR İDARİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAK'
Diğer yandan Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Tarımsal ürünlerin üretiminden tüketiciye ulaşmasına kadar geçen tüm süreçlerde ekonomik dengeyi ve gıda güvenliğini korumak en temel önceliğimizdir. Tarım ürünlerinin ziyan edilmesine, kamu vicdanını yaralayan bu tür görüntülerin tekrarına ve piyasa bozucu davranışlara kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Piyasa işleyişini bozacak eylemlere karşı en ağır idari yaptırımlar uygulanacaktır" denildi.
Kaynak: DHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Çiftçi sonuna kadar haklı. Fakat onlar da hak ediyorlar. Kendileri bu şekilde istiyorlar. Köy kahvesine gidin bir konuşmalarına bakın hele neyi savunuyorlar.
Bu ülkede çiftçi sahipsiz.
Adamın ürünü para etmiyor. Yaptığı masrafı karşılamıyor. Çiftçiye destek verecekleri yerde ceza yazıyorlar. Bildiğin sopa gösteriyorlar. Adaletin ve Kalkınmanın bir zerresi kalmadı ülkede.
Başta o toptancıya okkalı bir ceza verin !!
Çiftçi tohumdan binbir emekle üretiyor 1 liraya satabiliyor biz neden 10 liraya alıyoruz ceza kesilmesi gereken çiftçi mi hiçbir emek koymadan herkesten çok kazananlar mi?
Hükümetin çiftçiyi getirdiği duruma bak birde çiftciyi suçlu çıkaracaklar satılmayan sebze ne ise dökülecek bunun başka yolu yok Adana\'da Antalya da soğan patetes karpuz tarlaları sürülüyor bu ceza yazanlar nerede çiftçilerin ürünleri ne olacak diye düşünüyorlar mı acaba
Yorum Yap
Bakan Memişoğlu yurt dışına giden hekim sayısını açıkladı
Konya’da otomobil refüje çıktı: 3 yaralı
Konya'da otomobil tıra çarptı! 22 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Konya'da dağda kalp krizi geçiren şahıs hayatını kaybetti
TBMM'de taciz soruşturması: Gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı
12 yaşındaki ortaokul öğrencisine akran zorbalığı!
Bakan Ersoy: 15 Aralık, artık dünya takviminde Türk dili için özel bir yer alacak
Suriye'de ABD askerlerine saldırı! 2 ABD askeri ve 1 sivil öldü
Ulaşıma kar engeli: Yol tüm araçların geçişine kapatıldı
Güllü'nün eski patronundan yeni iddialar: "Tuğberk ve nişanlısı da işin içinde"
Hayvan yüklü tır devrildi: 10 küçükbaş telef oldu
Konya’da eğlence mekânlarına saat düzenlemesi: Kapılar artık bu saatte kapanacak!
Haber Ara