Konya İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ahırlı ve Derebucak ilçelerinde düzenlenen eğitimlerde siber suçlarla ilgili kapsamlı bilgiler verildi.
Konya İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince siber suçların önlenmesine yönelik bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi.
Ahırlı ve Derebucak ilçelerinde düzenlenen eğitim faaliyetleri kapsamında 88 vatandaş ile 227 öğretmen ve öğrenci olmak üzere toplam 315 kişiye ulaşıldı.
Eğitimlerde, günümüzde sıkça karşılaşılan siber tehditlere karşı alınması gereken önlemler detaylı şekilde ele alındı.
Katılımcılara dijital bağımlılık, oltalama (phishing), yasadışı bahis, parola güvenliği, mobil oyunlar, ebeveynler için güvenli internet kullanımı, sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar, genel güvenli internet kullanımı, banka ve ödeme sistemleri ile dijital okuryazarlık konularında bilgilendirme yapıldı. (Veli Şengül)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.