Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İzmir depreminde hayatını kaybedenler için gökyüzüne 117 balon bırakıldı

Bayraklı ilçesinde açılışı yapılan 30 Ekim Deprem Anıtı ve Parkı'ndaki etkinlikte depremin yaşandığı 14.51'de sirenler çalındı, duygusal anlar yaşandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İZMİR (AA) - İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de merkez üssü Seferihisar ilçesi olan 6,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden 117 kişi için Bayraklı ilçesinde yapılan Deprem Anıtı ve Parkı'nda anma etkinliği düzenlendi.


Depremde en fazla can kaybının yaşandığı Rıza Bey Apartmanı yakınında toplanan vatandaşlar, hayatını kaybedenlerin isimlerinin bulunduğu platforma karanfil bıraktı.


Saygı yürüyüşünün ardından Hasan Ali Yücel Parkı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 30 Ekim Deprem Anıtı'nın açılışı gerçekleştirildi.


Depremin yaşandığı 14.51'de anıt önünde itfaiye sireni eşliğinde saygı duruşu yapıldı ve depremde ölenler anısına 117 beyaz balon gökyüzüne bırakıldı. Bu sırada bazı katılımcılar gözyaşlarını tutamadı.


Hayatını kaybedenler için 117 sandalyenin boş bırakıldığı tören alanında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin kentin hafızasına acı bir iz kazıdığını, deprem sonrası yaşanan destansı dayanışmanın unutulmadığını ifade etti.


Soyer, deprem sırası ve sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek hasarlı binaların dönüşümü için gerekli finansman konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı ve İller Bankasıyla çalıştıklarını bildirdi.


İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ise yaşamın ortaklıklar üzerinden kurulduğunu belirterek, "Her birimiz hayatımızı bunlar üzerine kurgularız. Ortak değerlerimiz vardır. Ülkemiz, bayrağımız, vatanımız, sevinçlerimiz vardır. Mutlu anlarda yan yana durmak kolaydır, fakat en kıymetli ve en anlamlı olan acıda üzüntüde ortaklaşmaktır. Bugün yüreğimizi dağlayan depremin seneyi devriyesinde 117 canımızı kaybettiğimiz gün ve saatte buradayız. Bir kez daha yitirdiğimiz tüm canlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum." dedi.


Konuşmaların ardından 30 Ekim depremini anlatan "Elimi tutar mısın?" isimli belgesel gösterildi.


- "2 çocuğunu kaybeden bir babayım"


Deprem nedeniyle bir diğer anma töreni ise Çiğli'de yapıldı.


Çiğli Belediyesi tarafından hayatını kaybedenler anısına yaptırılan Çiğli Deprem Anıtı'nın açılışında konuşan İlçe Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir'in Varto, İzmit ve Erzincan depremi sonrasında gelenlere de kucak açan bir kent olduğuna dikkati çekti.


Gümrükçü, "Bu anıt sadece 30 Ekim İzmir depremini değil Türkiye'nin deprem tarihini taşıyacak. Burayı seçmemizin bir nedeni var. Burası Çiğli'nin giriş kapısı. Depremin öldürdüğü bilinci zihinlerde canlansın istiyoruz." dedi.


Depremde hayatlarını kaybeden ikizler Çınar ve Sayra Alpündüz'ün babası Alican Alpgündüz de 30 Ekim'in acının, feryadın ve çığlığın kalplere gömüldüğü bir gün olduğunu belirterek, "Ben burada 2 çocuğunu kaybeden bir babayım, onları çok özledim, onlarsız bir hayat yaşamaya çalışıyorum. Ülkemizde depremler değil ama çürük binalar kader. Kurumların üzerine düşeni yapması ve gerekli önlemleri alması lazım." ifadelerini kullandı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English