Son Dakika Haberler

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ) Zeytinburnu hizmet binasının açılışı yapıldı.


İnşaatına 2018 yılında başlanan ve Bakırköy şube müdürlüğü ile Zeytinburnu hizmet binası olarak hizmet verecek olan Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi'ndeki binanın açılışına, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa katıldı.


İBB Başkanı İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, 100'e yakın noktada, İstanbul'da su baskını, sel gibi görüntülerin oluşmasını engelleme noktasında büyük emek sarf ettiklerini belirtti.


Zeytinburnu Hizmet Binası'nda, geçici bir süre Bakırköy ilçesiyle ilgili hizmetlerin de sunulacağını kaydeden İmamoğlu, yakın zamanda Çatalca'da da benzer bir binanın açılışını yapacaklarını duyurdu.


İmamoğlu, "İSKİ, ne yazık ki arzu ettiğimiz tarife imkanları sağlanmamasına rağmen, bu zorlukları aşamamamıza rağmen, elinden gelen en üst seviyede yatırımı ihmal etmeden süreçleri yönetme kabiliyetini ortaya koyuyor." dedi.


Konya'da dün yaşanan doktor cinayetine ilişkin değerlendirmede bulunan İmamoğlu, "Hekimlerimiz, bu ülkenin en değerli meslek kollarından bir tanesidir. Çünkü hayatımızı emanet ediyoruz. Bazen kendi canımızı, bazen en sevdiğimiz çoluğumuzu, çocuğumuzu, annemizi, babamızı onlara emanet ediyoruz. Katliamı gerçekleştiren aklı ve zihni elbette ki kınıyorum. Hukuk gereken cezayı verecektir." diye konuştu.


- 6 bin 768 metrekarelik alana inşa edildi


Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy da açılışını yaptıkları binanın bundan önce yapılan işler gibi ilçede hayatı kolaylaştıracağını, vatandaşların İSKİ ile ilgili işlemlerini hızlandıracağını söyledi.


İSKİ Genel Müdürü Başa ise vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet sunmak adına, mevcut binayı yıkarak bu yeni ve modern binayı inşa ettiklerini aktardı.


Deprem analiz raporları olumsuz gelince, Bakırköy Şube Müdürlüğünü bu binaya taşıma kararı aldıklarını aktaran Başa, şu bilgileri verdi:


"6 bin 768 metrekarelik inşaat alanında, 32 araçlık otoparkı bulunan ve yaklaşık 95 milyon liraya mal olan hizmet binamızla başta Bakırköy ve Zeytinburnu sakinleri olmak üzere tüm İstanbullu hemşehrilerimize çok daha iyi şartlarda hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."


Konuşmaların ardından binanın açılışı gerçekleşirken, İmamoğlu vatandaşlarla sohbet etti.


- İmamoğlu ile Arısoy arasında Abdi İpekçi Spor Kompleksi tartışması


Öte yandan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy arasında Abdi İpekçi Spor Kompleksi projesine ilişkin kısa süreli tartışma yaşandı.


Ekrem İmamoğlu'nun proje ile ilgili "Neden bana anlatmıyorsunuz?" demesi üzerine Arısoy, "Eylül 2020'de gönderdim planları. Bu böyle ayaküstü olmaz. Samimi değil. Medya önünde bir ilçe Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanının müzakere etmesi doğru değil. Bu tavrınız samimi, iş görme tavrı değil." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English