DOLAR : 47,356₺
EURO : 54,361₺
STERLİN : 63,646₺
GRAM : 6.206₺
ÇEYREK : 10.216₺
CUMHURİYET : 40.316₺
GREMSE : 100.417₺
Güncel

İran: Hürmüz Boğazı'na ilişkin Umman ile yapılan görüşmeler devam ediyor

Eklenme: 30.07.2026 - 16:16

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Tahran ile Maskat arasında yürütülen Hürmüz Boğazı'nın yönetimi görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

İran: Hürmüz Boğazı'na ilişkin Umman ile yapılan görüşmeler devam ediyor
Reklam alanı

İran İşçi Haber Ajansına (ILNA) konuşan Bekayi, İran-Umman görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı.

Bekayi, 24-25 Temmuz’da Tahran’da başlayan İran-Umman görüşmelerinin halen devam ettiğini belirterek, 29 Temmuz’da da iki ülkenin dışişleri bakanları düzeyinde görüşmeler yapıldığını aktardı.

İran ile Umman gibi iki kıyıdaş ülke arasındaki görüşmelerin uzun zamandır gündemde olduğunu ifade eden Bekayi, bunun ABD saldırıları ve Hürmüz Boğazı’nın kapatılması meselesinden bağımsız olduğunu ifade etti.

Bekayi, boğazdaki trafiğin durdurulmasının ve denizcilik yollarının güvenli olmamasının ABD’nin İran’a uyguladığı deniz ablukasından kaynaklandığını kaydetti.


Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap