Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İran: Ekonomik çıkarlarımız sağlanırsa nükleer anlaşma konusunda yeni bir aşamaya geçeceğiz

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Ummanlı mevkidaşı Bedr bin Hamed el-Busaidi telefonda görüştü

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, nükleer anlaşma konusunda ABD'nin yanıtını beklediklerini belirterek, "İran'ın anlaşmadaki ekonomik çıkarlarının sağlanması ve kırmızı çizgilerine riayet edilmesi halinde Viyana'da yeni bir aşamaya gireceğiz." dedi.


İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Abdullahiyan ile Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi telefonda görüştü.


Görüşmede, Viyana'da sona eren nükleer müzakereler, bölgesel ve uluslararası gelişmeler alındı.


İran'ın Viyana'daki müzakereler sonucunda iyi ve kalıcı bir anlaşmaya varma konusunda ciddi olduğunu kaydeden Abdullahiyan, Avrupa Birliği (AB) tarafından sunulan taslak anlaşma metnine ülkesinin verdiği yanıta karşılık ABD'nin görüşlerini iletmesini beklediklerini ifade etti.


Abdullahiyan, "ABD'nin görüşlerini aldıktan sonra İran'ın ekonomik çıkarlarının sağlanması ve kırmızı çizgilerine riayet edilmesi halinde Viyana'da yeni bir aşamaya gireceğiz. Her konuda anlaşma sağlanıncaya kadar, iyi ve kalıcı bir anlaşmaya varma konusunda kesin olarak konuşamayız." dedi.


Umman'ın Nisan 2021'den bu yana süren nükleer müzakere sürecindeki rolüne dikkati çeken Abdullahiyan, Muskat yönetiminin, tarafların görüşlerini birbirine yakınlaştırma çabalarını takdir etti.


Öte yandan Abdullahiyan, Ummanlı mevkidaşından, hac ziyareti için Suudi Arabistan'da bulunduğu sırada tutuklanan bir İran vatandaşının serbest bırakılması için Riyad yönetimine çağrıda bulunmasını istedi.


Umman Dışişleri Bakanı Busaidi ise iki ülke arasındaki dostluk ilişkileri çerçevesinde Suudi Arabistan'da tutuklanan söz konusu İran vatandaşının serbest bırakılması için gerekli adımları atacağını belirtti.


İran ile nükleer müzakereleri de değerlendiren Busaidi, tüm tarafların ortak iş birliğiyle Viyana'daki müzakerelerden tatmin edici bir sonuç çıkmasını umduğunu ifade etti.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”