Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Özdemir, Alibeyköy'deki kazayı değerlendirdi:

"İBB'de bu işi güzel şekilde icra eden arkadaşlar görevden el çektirildi. Liyakat eksikliği de işlerin doğru düzgün yapılamamasına neden oluyor. Bu olaydaki baş sebep İBB'nin sağlıklı ve iyi bir şekilde yönetilememesidir"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir, Eyüpsultan'da tramvay ile İETT otobüsünün çarpıştığı kazaya ilişkin, "İBB'de bu işi güzel şekilde icra eden arkadaşlar görevden el çektirildi. Liyakat eksikliği de işlerin doğru düzgün yapılamamasına neden oluyor." dedi.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre Özdemir, Eyüpsultan Alibeyköy'de tramvay ile İETT otobüsünün çarpıştığı ve 33 kişinin yaralandığı kazayı bir televizyon programında değerlendirdi.


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve geldiği günden beri liyakatli kadroları görevden aldığını belirten Özdemir, "İBB'de bu işi güzel şekilde icra eden arkadaşlar görevden el çektirildi. Liyakat eksikliği de işlerin doğru düzgün yapılamamasına neden oluyor. Bu olaydaki baş sebep İBB'nin sağlıklı ve iyi bir şekilde yönetilememesidir." ifadelerini kullandı.


Yaptıkları araştırmalarda liyakatli kadroların görevden el çektirilmesiyle bakım ve onarım işlerinin liyakatli firmalar yerine siyasi bağlantılarla bu işi hiç yapmamış firmalara verildiğini gördüklerini aktaran Özdemir, "Bu da İstanbul trafiğinde yanan, arıza yapan ve kaza yapan araçlarda vatandaşlarımız için hayati tehlike oluşturacak durumlar ortaya çıkmasına neden oluyor. Yaptığımız uyarıların da dikkate alınmadığını gördük." diye konuştu.


Özdemir, CHP'li belediye başkanlarının da bu konuda uyarılarda bulunduğuna değinerek, şunları kaydetti:


"Onlar da kendi ilçelerinde vatandaşlarına hesap veriyorlar. Ancak uyarılar, İBB'nin mevcut yönetiminin dikkatini celbetmeyecektir. Aynı anlayış devam edecektir. Başka beklentilerle ve heveslerle İstanbul'un heba edildiğini görüyoruz. Vatandaşların beklentilerinin, taleplerinin, büyükşehrin dertlerinin ikinci plana atıldığını sadece başkanın kariyer planlarına göre şekillenen bir yönetim anlayışını görüyoruz. Bu da hem AK Partililerden hem vatandaşlarımızdan hem de CHP'li belediye başkanlarından tepki çekmektedir."


İBB'nin trafiği çözmek için hiçbir adım atmadığını belirten Özdemir, şöyle devam etti:


"Ekrem İmamoğlu, 'İstanbul'da trafiği sorun olmaktan çıkaracağız.' demişti ama İstanbul trafiği, altıncı sırada olduğu dünyadaki yoğun metropol sıralamasından birinci sıraya yükseldi. Son 3,5-4 yılda ihalesi yapılmış metroların bile yapılamadığını, tek tek ihalelerin feshedildiğini, İstanbul'un metro adına da diğer açıdan da çökme dönemine girdiğini görüyoruz. İstanbul'da 3,5-4 yıl içinde yapılan eksiklik ve kayıp İBB'nin en az 10 yılına mal oldu."





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English