Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hollanda Vergi Dairesinin "çocuk bakım yardımındaki ayrımcılığı 2019'dan beri bildiği" iddiası

Anadolu Ajansı haberine göre;

AMSTERDAM (AA) - Hollanda Vergi Dairesi yetkililerinin, çocuk bakım yardımı alan ailelerden vatandaşlığı olanlara ve farklı etnik kökenden gelenlere yönelik ayrımcılığı, inkar etmelerine rağmen 2019'dan bu yana bildikleri iddia edildi.


Trouw gazetesindeki haberde, Hollanda Vergi Dairesi yetkililerinin 2019'daki iç yazışmalarında çifte vatandaşlık sahiplerine ve farklı etnik kökenden olanlara ayrımcılık yapıldığının farkında oldukları belirtildi.


Yetkililerin, kendi aralarındaki yazışmalarda "İncelemeye alınan ebeveynlerin seçiminde açıkça etnik kökene bakılıyor." ifadesini kullandıkları aktarıldı.


Haberde, kurum içi yazışmalarda 2017-2018 yıllarında çocuk bakım yardımı alan ailelere yönelik incelemelerde bazı hesaplamaların yanlış yapıldığı ve "uygun olmayan" yöntemlerin kullanıldığına ilişkin ifadelerin kullanıldığına dikkati çekildi.


- Vergi Dairesi inkar etti


Haberde, Hollanda Vergi Dairesinin farklı etnik gruplardan kişilere yönelik ayrımcılık yaptığına dair iddiaları, Temmuz 2020'ye kadar inkar ettiği kaydedildi.


Ayrımcılık iddialarına ilişkin Vergi Dairesinin Mayıs 2019'da yaptığı "Çocuk bakım yardımı alan ailelere yapılan incelemelerde çifte vatandaşlık sahibi olmaları ya da farklı etnik yapıdan gelmeleri dikkate alınmıyor." şeklindeki açıklaması hatırlatıldı.


Hollanda meclisindeki vekiller ve medya mensupları tarafından dile getirilen ayrımcılık iddialarının Vergi Dairesi tarafından defalarca reddedildiğine değinilen haberde, Vergi Dairesi yetkililerinin skandala ilişkin soruşturmanın başlamasından önce durumdan haberdar oldukları ifade edildi.


- Binlerce aile yanlışlıkla "sahtekar" ilan edilmişti


Hollanda Vergi Dairesi, çocuk bakım yardımı alan bazı ailelerin, hatalı veya eksik beyan, belge yetersizliği, usulsüzlük ve evrakta sahtecilik gibi gerekçelerle ödeneklerinin kesilmesine ve yapılan yardımların geri alınmasına karar vermişti.


Aralık 2020'de Hollanda Parlamentosu tarafından kurulan araştırma komisyonu, çocuk bakım yardımı alan on binlerce ailenin, devlet görevlileri tarafından yanlışlıkla "sahtekar" diye yaftalandığını ve bu aileler hakkında işlem yapıldığını ortaya çıkarmıştı.


Komisyonun hazırladığı raporda, çocuk bakım yardımı alan ailelerden belli etnik kökenden gelenler ve çifte vatandaşlık sahibi olanlar hakkında yapılan gelir incelemelerinde, devlet görevlilerinin hata yaptığı belirtilmişti.


Ayrımcılık yapıldığının ortaya çıkmasıyla Ocak 2021'de hükümet istifa etmiş, ayrıca ayrımcılığa uğrayan ve bakım yardımının kesilmesi sebebiyle mağdur olan ailelere tazminat ödenmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”