Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hasan Kılca: Karatay Kent Konseyi artık kabuğuna sığmıyor

Karatay Kent Konseyi, dönem sonu faaliyet takviminin değerlendirilmesi ile istişare edilmesi ve yeni dönemin planlamasını içeren toplantılarını gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yalnızca son 3 yılda 653 etkinliğe imza atan ve bu sayede 130 binin üzerinde vatandaşa dokunmayı başaran Karatay Kent Konseyi’nin artık kabuğuna sığmadığının altını çizdi.

Hasan Kılca: Karatay Kent Konseyi artık kabuğuna sığmıyor
Karatay Belediyesi Kent Konseyi, 653 etkinlikten oluşan 3 yıllık faaliyet ve projelerini Kent Konseyi Dönem Sonu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda ele aldı. Toplantıya Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdurrahim Arslan, Karatay Gençlik Meclisi Ahmet Babuççu, Karatay Kadın Meclisi Başkanı Fazilet Koçyiğit, Kent Konseyi Ortaöğretim ile Sıfır Atık Grupları ve okul temsilcileri katıldı. 

Toplantıda Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdurrahim Arslan, Karatay Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu, Karatay Kadın Meclisi Başkanı Fazilet Koçyiğit, Kent Konseyi Ortaöğretim ile Sıfır Atık Grupları ve okul temsilcileri; geçtiğimiz dönem hayata geçirdikleri faaliyetler ile önümüzdeki dönem planladıkları çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirdi. 

TÜM GENÇLERİMİZ, KARATAY KENT KONSEYİ’NİN GÖNÜLLÜSÜ OLMALI
Karatay Kent Konseyi’nin çalışmaları ve sunumları hakkında bilgi alan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, toplantıda yaptığı konuşmada; belediye olarak benimsedikleri yönetim anlayışlarının ayrılmaz bir parçası olduğuna vurgu yaparak, Karataylı 75 bin öğrenciyi Kent Konseyi gönüllüsü olmaya davet etti.  

Başkan Hasan Kılca; “Neslin ihyası çok önemli. Bizler, şehrin imarı ve güzelleşmesi için ekibimizle birlikte emek veriyoruz, gayret gösteriyoruz. Şehrin imarı neslin ihyası ihmal edilerek yapıldığı zaman bir sonuç vermez. Onun için neslin ihyasını hep birlikte başaracağız. Gençlerimizin çok daha iyi şartlarda yetişmesi için belediye imkânlarından faydalandırıyoruz. Burada da Kent Konseyimizin tüm meclis gruplarıyla büyük emekleri ve gayretleri var. Tek hedefimiz, tek amacımız Karatay’daki tüm hemşehrilerimizin en iyi şartlarda hayatını sürdürmesi. Karatay’da 75 bine yakın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencimiz var. Bu çocuklarımızın hepsine dokunmamız gerekiyor. Tüm öğrencilerimiz Kent Konseyi’nin bir gönüllüsü olmalı” ifadesini kullandı. 

TÜM İMKANLARIMIZI KENT KONSEYİMİZE SEFERBER ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Karatay Kent Konseyi’nin meclis ve çalışma gruplarıyla gerçekleştirdikleri çalışmaların belediye hizmetlerine de örnek olduğunu dile getiren Hasan Kılca sözlerini şöyle sürdürdü: “Sıfır atık çalışmalarımızı Karatay Kent Konseyi Sıfır Atık Çalışma Grubu’muzdan da etkilenerek Konya’da ilk defa sadece kendi ekibimizle yürütüyoruz. Bununla ilgili araçlarımızı aldık, ekibimizi kurduk ve tüm sıfır atığı kendi ekibiyle toplayan bir belediye haline geldik. Yine Gençlik Meclisimizin öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiği kamp programlarıyla ailelerinden uzakta yaşamayı tecrübe etmeleri gençlerin sosyal yaşamına büyük bir etki gösteriyor. Bu anlamda gerçekleştirilen kampları önemsiyorum. Bu kapsamda da en kısa süre içerisinde Karatay Kamp Merkezimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu tür etkinliklerde kullanmak için 4 tane otobüs aldık. Karatay Belediyesi olarak öğrencilerimizi yurt içerisinde gezilere götürüyoruz. Ama önceliğimiz öğrencilerimize Konya’mızın ve Karatay’ımızın değerlerini göstermek. Periyodik olarak tüm öğrencilerimize Konya’mızı ve Karatay’ımızı çok daha iyi tanıtmak istiyoruz. Tüm imkanlarımızı gönüllülerimizin çalışmalarına seferber etmeye hazırız. Yeter ki gençlerimiz çalışsın. Gayretlerinden dolayı Kent Konseyi, Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi Başkanlarımızı, yönetimlerini Kent Konseyimizin her alanında emek veren gayret gösteren tüm gönüllülerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” 

BAŞKAN KILCA’DAN KARATAYLI GENÇLERE YENİ BİR GENÇLİK MERKEZİ MÜJDESİ DAHA
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gençlere bir de müjde verdi. Karataylı gençlerin sosyal, kültürel, eğitim ve daha birçok alanına dokunan başarılı çalışmalarıyla Karatay Kent Konseyi’nin yanında olmayı sürdüreceklerinin altını çizen Başkan Hasan Kılca; “Karatay Kent Konseyimiz, etkin bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Göreve gelir gelmez Kent Konseyi’ni tüm meclis gruplarıyla oluşturduk. Karatay Kent Konseyimiz bizlerin de yükünü alıyor. Karatay Kent Konseyi gerçekten de kabına sığmıyor. O kadar çok icraat yapıyor ki artık mevcut binaları kendilerine yetmiyor. Biz de Kent Konseyimize merkezi bir yerde konumlandırdığımız yeni bir hizmet binası kazandıracağız. Bu binamız aynı zamanda bir gençlik merkezi olarak da hizmet verecek. İçerisinde birçok faaliyetin olacağı yeni merkezimizin temel atma törenini yakın zamanda yapacağız. İnşallah en kısa sürede gençlik merkezimizi de tamamlayıp daha iyi şartlarda gençlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

BAŞKANIMIZIN DESTEĞİ HEP YANIMIZDA OLDU 
Karatay Kent Konseyi olarak yaptıkları çalışmalar ve yeni dönem planlamaları hakkında bilgi veren Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdürahim Arslan da Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın her projelerinde yanlarında olduğunun altını çizdi. Abdürahim Arslan şunları aktardı: “3 yıl boyunca yaptıklarımızı, yapacaklarımızı, eksikliklerimizi ve yeni dönemde çalışmalarımızın üzerine neler katabiliriz noktasında Karatay Kent Konseyi üyelerimizle beraber değerlendirdik. Burada ilgili meclis gruplarımızın, çalışma gruplarımızın çalışmalarını hep beraber gözden geçirdik. İlk göreve geldiğimizde gençlerimizle özellikle de okullarımızda çok yoğun çalışma gerçekleştirdik. Yeni dönemimizde eksik kaldığımız yönlerimizi tamamlayarak hep beraber daha güzel çalışmalara imza atacağız. Hasan Başkanımız göreve geldiğimizden beri hep yanımızda oldu. Tüm projemizde bizlerden destekleriniz esirgemedi. Bu vesileyle Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya çok teşekkür ediyorum. İnşallah yeni dönemde de hep birlikte yine güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz.”                                                                                                       

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 4
  • 7
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English