DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Fransa'nın NATO'yu bölgede güçlendirmek için gönderdiği askerler Romanya'ya ulaştı

Eklenme: 01.03.2022 - 13:32

Reklam alanı

ANKARA (AA) - Fransa'nın, bölgedeki NATO varlığını güçlendirmek üzere sevk ettiği 250 askerin Romanya'ya vardığı bildirildi.


Fransız ordusunun Twitter hesabından yapılan açıklamada, NATO'nun doğu kanadında İttifak'ın caydırıcılığını ve savunma vaziyetini güçlendirmek misyonuyla Romanya'ya konuşlandırılacak NATO alarm taburunun ilk Fransız unsurlarının ülkeye vardığı belirtildi.


Açıklamada, askerlerin, teçhizatın ve mühimmatın Romanya'ya varış görüntüleri paylaşıldı.


Misyon kapsamında, 250 Fransız askeri, Romanya'nın doğusunda Karadeniz kıyısındaki Constanta kentine sevk edildi.


- Macron'dan Fransız askerlerine "olası müdahale durumunda size güveniyorum" mesajı


Diğer yandan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün Fransız ordusuna hitaben yayımladığı basın açıklamasında, muhtemel bir müdahale durumunda askerlere güvendiğini belirtti.


Macron, askerlerin bireysel ve kolektif eğitimine, uyum ve operasyonel verimliliklerine güvendiğini ifade etti.


"Olası bir müdahale durumunda, görevlerinizi yerine getirirken azami teyakkuz ve gerekli itidali göstereceğinize güvenim tam." ifadesini kullanan Macron, bu krizi birlikte aşacaklarını kaydetti.


Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin "Ukrayna'ya hukuksuz, doğrudan, kitlesel bir saldırı" ifadesini kullanarak bu saldırının eski Sovyetler Birliği'nden bu yana Rus rejiminin "en ciddi ve teklifsiz güç gösterisi" olduğunu savundu.


Paris yönetimi, ocak sonunda NATO operasyonlarının bir parçası olarak Romanya'ya 500 asker sevk etme niyetinde olduğunu duyurmuştu.


Cumhurbaşkanı Macron, 25 Şubat'ta Brüksel'de yaptığı açıklamada, bu sevki hızlandıracağını belirtmişti.



Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap