Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Engin Altan Düzyatan, Kanada'da "temiz içme suyu" kampanyasının tanıtım yüzü oldu

Anadolu Ajansı haberine göre;

TORONTO (AA) - TRT'nin beğenilen "Diriliş Ertuğrul" ve "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" dizileriyle öne çıkan oyuncu Engin Altan Düzyatan, Kanada yerlileri başta olmak üzere dünyada temiz suya ulaşamayan topluluklar için başlatılan "temiz içme suyu" kampanyasının tanıtım yüzü oldu.


Kanada Müslümanlarınca kurulan en eski insani yardım kuruluşlarından biri olan Human Concern International'ın (HCI) davetlisi olarak Kanada'ya gelen Düzyatan, HCI CEO'su Mahmuda Khan ve Liberal Parti Toronto Milletvekili Iqra Khalid ile başkent Ottawa'da bir basın toplantısı düzenledi.


Kanada Federal Parlamento binasındaki Ulusal Basın Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Düzyatan, "Bu önemli projenin bir parçası olmaya davet ettiği için Human Concern International'a teşekkür ediyorum. Küresel bir platforma sahip birçok kişi gibi ben de dünya çapında iklim değişikliğinin etkileri hakkında farkındalık yaratmaya kararlıyım.'' dedi.


Temiz su erişiminin olmamasının topluluklar üzerindeki etkilerini belgelemek için Afrika'yı dolaştığını anlatan Düzyatan, kendisini derinden etkileyen çarpıcı gerçeklerle karşılaşmasının Kenya'da başladığını ifade etti. Düzyatan, şunları söyledi:


"Afrika halkının yüzde 53'ü temiz suya ulaşamıyor ve yeni doğan her 10 bebekten 3'ü kirli su kaynaklı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Aileleri için bir kova temiz su doldurmak için, günlerce yol kat eden insanlara tanık oldum. Kadınlar da dahil olmak üzere bazı yerel halk, suya ulaşmak için yaklaşık 25 ila 30 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Su sıkıntısı hepimizi bekleyen bir gerçek. Kanada gibi birçok ülke yavaş yavaş bu gerçeğe yaklaşıyor. Fakat gelişmekte olan ülkeler, iklim değişikliğine karşı en savunmasız, kuraklık ve su kıtlığından muzdarip ve Afrika gibi yerler yüzyıllardır temiz su bulamıyor.''


Human Concern International'ın yenilikçi su projelerinin dünya çapında toplulukları canlandırdığına işaret eden Düzyatan, şunları kaydetti:


"Kanada Hükümeti, kırılgan ve çatışma sonrası ülkelerde su altyapısı yatırımlarını desteklemektedir ancak Kanada'nın gelişmekte olan ülkelerde sürdürülebilir su projelerini desteklemek için daha fazlasını yapması gerekmektedir. Birleşmiş Milletlerin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi taahhüdünün bir parçası olarak Kanada, yerli halkların rezervlerindeki uzun vadeli su kısıtlamalarını ortadan kaldırarak kendi halkına karşı bir sorumluluğa sahiptir. HCI'nin Kanada Hükümeti'ne Kanada'daki temiz suya erişim konularını ele alma taahhüdünü yerine getirmesi çağrısını destekliyorum.''


Engin Altan Düzyatan, Ottawa'da başladığı Kanada Turu'nun bugünkü ayağında Edmonton kentinde olacak. Düzyatan, 11 Aralık Pazar günü de Toronto'da, HCI'ın düzenleyeceği etkinlikte Kanada yerlilerinin temiz içme suyuna kavuşması için gerçekleşecek bağış gecesine katılacak.


- Hayat İçin Su Ulusal Kampanyası


HCI tarafından başlatılan ve BM tarafından da desteklenen Hayat İçin Su Ulusal Kampanyası kapsamında düzenlenecek etkinliklerle toplanacak yardımlar, Kanada'da temiz içme suyuna erişim sıkıntısı olan yerli toplulukların yanı sıra dünya genelindeki temiz su projelerine de gidecek.


HCI, geliştirdiği ortaklıklarla Kanada'daki yerli yetişkinleri sertifikalı su arıtma tesisi operatörleri olarak eğiterek projenin yerinde devamlılığını sağlayacak.


Halen 10'dan fazla ülkede derin tüp kuyuların inşası, kırık ve hasarlı su noktalarının onarımı, su kuyularının inşası, güneş enerjisiyle çalışan tuzdan arındırma ünitelerinin kurulumu dahil olmak üzere su projeleri üzerinde çalışan HCI, kırsal topluluklara da tankerlerle su ulaştırıyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English