Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğrencilere ulaşım desteği sağlayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada esnaf ve zanaatkarlar için 100 milyar liralık yeni bir kredi kampanyası başlatıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı ayrıca ailelerinden uzakta okuyan üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlanacağını söyledi. Sosyal konut projesinde başvuru sayısının 7,2 milyona ulaştığını aktaran Erdoğan, "İlk Evim Arsa projesinde 1 milyon arsanın 55 bini Konya'da olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Dünya şampiyonu olan Ampüte Futbol Milli Takımımızı tebrik ediyorum. Bizlere bu gururu yaşattıkları için şahsım ve milletim adına teşekkir ediyorum.

Şehir hastanelerimiz dünya çapında model alınıyor.

Türkiye üretim ve istihdam odaklı ekonomik programıyla dünyanın önünde gitmektedir.

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASA TEKLİFİ

Başörtüsü konusunda tarihi bir çağrı yaptık. 20 yılda yaptıklarımızla sorunları tümüyle çözdük. Yasakçı bir zihniyetin hala pusuda beklediğini gördük. Başörtüsü meselesinin çözümünü doğrudan anayasal güvence altına alma teklifinde bulunduk. Konu Meclis'e geldiğinde herkesin tutumunu göreceğiz.

CEMEVİ BAŞKANLIĞI KURULUYOR

Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın tüm taleplerini, beklentilerini tespit ettik. Restorasyonu tamamlanan "Şahkulu Sultan Dergahı" kardeşlik sembolü bir mekandır. Ülkemiz Türkiye'yi 100'üncü yılına hazırlarken bu topraklar üzerinde yapılmamış bir eser bırakmamakta kararlıyız. (Cemevi Başkanlığı) Bu çatı altında Alevi inanç önderlerine kadro verilecek.

Hafta sonu İstanbul'un ve Türkiye'nin önemli markalarından biri haline gelen Galataport'u ziyaret ederek vatandaşlarımızla sohbet imkanı bulduk.

Küresel ekonomik krizin ve güvenlik tehditlerinin giderek arttığı bir dönemden geçiyoruz.

Güvenlik tehditlerinin giderek arttığı bir dönemden geçiyoruz. Bu sancılı dönem elbette ülkemizi de etkilemektedir. Ülkece bir dizi sıkıntıyla mücadele ediyoruz. Türkiye tehditleri önceden görebilme ve hızla tedbir alabilme imkanına sahip bir ülkedir. Diplomasi de uzunca bir süredir uğradığımız çifte standartlar bize dengeli ve yapıcı politikalar geliştirme imkanı sağladı.

Diplomaside uzunca bir süredir uğradığımız çifte standartları bize yapıcı poitiklar üretme imkanı sağlıyor.

Ekonomi programımız saysesinde, resesyon ihtimalinin giderek daha yüksek sesle konuşulduğu nir dönemde vatandaşımızın işini, aşını garanti altına aldık.

SOSYAL KONUT PROJESİ 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki TOKİ'nin hazırlıklarının ardından, "İlk Evim İlk İş Yerim" kampanyasının müjdesini kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gençlerimize, emeklilerimize, kadınlarımıza, şehit yakını ve gazilerimize ayrı ayrı kontenjanlar ayırdığımız bu kampanyaya şu ana kadar 7,2 milyon başvuru yapıldı. Bu başvuru sahiplerinden 4,5 milyonu, tüm şartları yerine getirerek, süreci tamamladı. Başvuruların ay sonuna kadar devam edeceği göz önüne alındığında, bu rakamların daha da artacağı açıktır. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan bu kampanyamıza gösterilen yoğun ilgi bizi daha ileri adımlar atma yönünde cesaretlendirdi. Projenin ilk etabındaki rakamı 250 bin olan konut sayısını 2028 yılına kadar 500 bine tamamlayacağımızı zaten söylemiştik. İlk etap 250 bin konutumuzu 2 yıl içinde hak sahiplerine teslim edeceğiz. Konut inşası amaçlı arsa sayısını da 1 milyona çıkarma kararı aldığımızı bir süre önce duymuştuk. Bakanlığımız, yaptığı çalışmayla 81 ilimizin tamamına yayılan 1 milyon arsayla ilgili hazırlıkları tamamladı. Yani hangi şehirde, nerede, hangi parselde, altyapısını yapmak suretiyle bu arsalarımızı da hazırladık. Arsa yerlerini yüzde 40'ı şehir merkezlerinde, yüzde 60'ı ilçelerde olacak şekilde belirledik. Tabii bu rakamlar şehirlerdeki arazilerin uygunluk durumuna göre şekillenmektedir. Konut amaçlı arsaların 50 bini İstanbul'da, 100 bini Ankara'da, 25 bini İzmir'de, 45 bini Gaziantep'te, 55 bini Konya'da, 25 bini Kayseri'de, 30 bini Diyarbakır'da olacak şekilde planlandı. Diğer şehirlerimizdeki arsa sayıları da arazi uygunluğuna göre tespit edilmektedir."

- "TOKİ'nin 2003'ten bu yana ülkemize kazandırdığı konut sayısı 2 milyonu bulacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların hem konuta hem de arsaya başvurabileceğini ancak kurada ikisi birden çıkarsa sadece birini tercih edebileceğini belirterek, "Amacımız, milletimizin olanı milletimize vererek insanlarımızı en uygun şartlarla, gönül huzuru içinde oturacakları birer eve kavuşturmaktır." dedi.

Arsa fiyatlarını, piyasa bedelinin çok altında vatandaşlara sunmakla kalmayıp, bunun üzerine bir an önce evlerini yapabilmelerine de destek vereceklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sadece ülkemizin değil, belki de dünyanın en büyük sosyal devlet uygulaması olan bu projeye müşterek parselleri de dahil ediyoruz. Müşterek parsellerdeki hak sahipleri, çoğunluğu sağladıklarında, TOKİ'ye başvurarak burada konut inşa edilmesi talebinde bulunabilecek. Bu parseller de zemin artı 4 veya 5 katı geçmeyecek şekilde inşa edilecek, konutların finansmanı hususunda bankalarla da iş birliğine gidilecek. Konut amaçlı arsaların ve iş yerlerinin başvuruları bugün itibarıyla alınmaya başlandı. Planları onaylanan illerde ve ilçelerdeki hak sahibi vatandaşlarımız arsa tapularını aralık ayından itibaren alabilecekler. Arsaların tapularının tamamının dağıtımı iki yıl içinde bitecek. Müstakil parseller 192 bin 500 liradan başlayan fiyatlar, 1604 liradan başlayan taksitler ve 10 yıla varan vadelerle TOKİ'nin faizsiz ödeme modeliyle vatandaşlarımıza satılacak. Hisseli parsellerin ödemesi 112 bin 500 liradan ve taksitleri de 937 liradan başlayacak şekilde belirlendi."

Erdoğan, sosyal konutların inşasına 25 Ekim'de Ankara, Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak'taki 5 bin konutun temelini atarak başlayacaklarını söyledi.

Diğer illerde de hızlı bir şekilde temellerin atılacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Proje kapsamındaki 50 bin iş yerinin ilk etabının inşasına, 28 ilimizde 10 bin iş yerinin temelini atarak başlıyoruz. Büyüklükleri 50 ila 200 metrekare arasında değişen bu iş yerleri, 350 bin liradan başlayan fiyat, 2 bin 633 liradan başlayan taksit ve 10 yıla varan vadeyle esnaflarımıza sunulacaktır. Sadece bu iş yerlerinin istihdama katkısının 100 bini bulması bekleniyor. Son kampanyayla birlikte TOKİ'nin 2003 yılından bu yana ülkemize kazandırdığı konut sayısı 2 milyonu bulacak. İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyasının ülkemizde yol açacağı ekonomik hareketlilik 2 trilyon liraya ulaşacak. Her TOKİ projesi gibi bu kampanya da özel sektörün konut yatırımlarını hareketlendirecektir. Kampanyamızın bir kez daha ülkemize, milletimize ve özellikle hak sahiplerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir müjde de üniversite öğrencilerine vermek istediğini belirterek, "Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak yerlerde eğitim-öğretim gören öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde, yaklaşık 150 bin öğrencimizin ailelerinin yanına, onlara herhangi bir yük getirmeden gidip gelebilmesini temin etmeyi hedefliyoruz." diye konuştu. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM DESTEĞİ

Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzakta eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız.

ESNAFA KREDİ DESTEK PAKETİ

Yeni bir kredi destek paketiyle esnaf ve zanaatkarımızın huzurundayız. 

Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz.

Takibe düşen esnafa borçlarını ödemesi için yüzde 4 faizle kredi verilecek.

Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 16
  • 6
  • 47
  • 22
  • 5
  • 33
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (6)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • N
    Nuri
    2 yıl önce

    hayrettin karaman dan fetva mı aldınız?..Durmadan kredi veriyorsunuz ..

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • H
    hasan
    2 yıl önce

    faizin olmadan altin olarak verilse ve altin olarak geri alinsa olmazmi, mademki para deger kaybediyor sürekli

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (5)
  • T
    Tunç
    2 yıl önce

    Faizle mücadele bu mu (!) Faiz Kimlere haram kimlere değil ki?

    • Cevapla
    • Begen (22)
    • Begenme (2)
  • S
    SADE
    2 yıl önce

    BEN SADE VATANDAŞ OLARAK FAİZE KARŞI DEĞİLİM. AMA KONYALI ESNAFIMIZIN HİÇBİRİ KREDİ KULLANMAZ. O YÜZDEN KREDİLERİ SADE VATANDAŞA VERİRSENİZ İYİ OLUR. SADE VATANDAŞA HİÇ BİR YARARI OLMAYAN İKTİDAR SEN ÇOK YAŞA

    • Cevapla
    • Begen (12)
    • Begenme (8)
  • Salih
    2 yıl önce

    Faize karşı olan reisimiz esnafa faiz le kredi müjdesi veriyor ama düşük faiz

    • Cevapla
    • Begen (23)
    • Begenme (2)
  • M
    Müslüman
    2 yıl önce

    Faizi müjde diye veriyorsunuz, neyin müjdesi esnafa ?

    • Cevapla
    • Begen (26)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English