Konya’da CHP’de yaşanan görevden almalar ve parti içi tartışmaların ardından gençlik kanadından tepkiler büyüyor. İl binası önünde yapılan açıklamalarla başlayan süreçte, CHP Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Buğra Karaman da bir açıklama yaparak il yönetimi ve bazı parti yöneticilerini sert ifadelerle eleştirdi.
Konya’da CHP’de sular durulmazken, görevden almalara tepki gösteren partili gençler il binası önünde yaptıkları açıklamada yönetime sert eleştiriler yöneltmişti. Bu çıkışların ardından parti içi tartışmalar devam ediyor.
İL YÖNETİMİNİ HEDEF ALDI
CHP Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Buğra Karaman da parti kamuoyuna ve örgüte yönelik açıklama yaparak il yönetimi ve bazı parti yöneticilerini hedef aldı.
Karaman açıklamasında, geçtiğimiz günlerde "liyakatsizliğe, keyfi atamalara ve gençliğin iradesinin gasp edilmesine karşı" parti içi gençlik olarak gerçekleştirdikleri basın açıklamasının haklılıklarını ortaya koyduğunu ve bu çıkışın ulusal çapta yankı bulduğunu ancak il binasına alınmamaları, yaşanan arbede ve partiye uzun yıllardır emek veren gençlere yönelik muamelelerin, itiraz edilen yozlaşmış anlayışın açık bir yansıması olduğunu söyledi.
"ÇİRKİN BİR KARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTÜLÜYOR"
CHP Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Karaman açıklamasında, İl Başkanı Nejat Türktaş ve çevresindeki dar bir ekibin haklı gençlik tepkisini bastıramadığı için konuyu çarpıtmaya yönelik çirkin bir karalama kampanyası yürüttüğünü söyledi.
Karaman, mücadelenin şahıslarla ya da kişisel hesaplarla ilgili olmadığını vurgulayarak bunun adalet, liyakat ve gençliğin iradesi mücadelesi olduğunu belirtti.
"YETERSİZLİKLER ÖRTBAS EDİLİYOR"
Karaman ayrıca sürece destek verdiğini ifade ettiği Konya Milletvekili Barış Bektaş’a yönelik bazı eleştirileri de değerlendirerek, bu kişiye hakaret edilerek yetersizliklerin örtbas edilmeye çalışıldığını, bunun da “vizyonsuzluk ve siyasi acizlik” olduğunu ifade etti.
"KAPALI KAPILAR ARDINDAKİ HESAPLARA KARŞIYIZ"
Gençlik kolları başkanının partide yalnızca saha çalışması yapan değil aynı zamanda aklı, vicdanı ve geleceği temsil eden bir gençlik olduklarını belirten CHP Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Karaman, "Atanmış kadrolar, kapalı kapılar ardındaki hesaplar ve örgütü hizaya sokma girişimlerine karşıyız" ifadelerine yer verdi.
"GENÇLİK İRADESİNE PRANGA VURULUYOR"
Açıklamada ayrıca İl Başkanı Nejat Türktaş’ın "Ben kimi istersem o olacak, siz de çalışmak zorundasınız. çalışmazsanız istifa eder gidersiniz" anlayışını yansıtan bir tutum içinde olduğu iddia eden Karaman, Konya’da gençlik iradesine pranga vurulmak istendiğini ifade ederek bu durumu kabul etmediklerini söyledi.
"İTAAT ETMEYE DEĞİL, MÜCADELE ETMEYE GELDİK"
CHP’nin hiçbir kişinin şahsi alanı olmadığını da vurgulayan Karaman, "Bizler itaat etmeye değil, mücadele etmeye geldik. Sokağın sesini susturamayacak, gençliğin iradesini teslim alamayacaksınız” dedi.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yiyin birsirinizi altta kalanın canı çıksın
Elimizde çekirdek keyifli keyifli izliyorum. Daha Yeni başlıyor diğer illere de sıçrayarak devam edecek bu kavgalar ve CHP 3 PARÇAYA BÖLÜNECEK
Yorum Yap
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 72 bin 612'ye yükseldi
NEÜ’lü sporculardan çifte başarı: Türkiye şampiyonu oldular
Türkiye'nin AB'ye ihracatı 4 ayda 35 milyar doları aştı
Konya’nın güreşte gururu: Beyşehirli pehlivanlardan madalya yağmuru
Konya’dan ihracatta güçlü sıçrama: Nisan’da %30’un üzerinde artış
Karapınar’ın gururu Bekir Alperen Taşdemir dünya ikincisi oldu
Sağanaklar Karadeniz'in rengini değiştirdi
Ilgın’da şap aşılama çalışmaları sürüyor
Konya’da tarım ürünleri fiyat takibi sürüyor
Sağlık Bakanı Yardımcısı duyurdu: Sigara kimlikle satılacak
Nisanda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler
Altın birikimleri rekor kırdı! Konya'da ne kadar altın var?