Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Büyük konut hamlesinin 7’nci halkası Oruç Reis Evleri’nin temeli atıldı

Meram Belediyesi tarafından başlatılan ‘Büyük Konut Hamlesi’nin yedinci halkası Oruç Reis Evleri’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende yaptığı konuşmada bu tür değişim ve dönüşüm hamlelerinin başarılması zor çalışmalar olduğuna vurgu yapan AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, “Meram’ın Büyük Konut Hamlesi, sadece Konya’nın değil Türkiye’nin en büyük ve en başarılı konut hamlelerinden biridir. Bu başarı için Başkan Kavuş ve ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Büyük konut hamlesinin 7’nci halkası Oruç Reis Evleri’nin temeli atıldı
Meram Belediyesi tarafından başlatılan ‘Büyük Konut Hamlesi’nin yedinci halkası Oruç Reis Evleri’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Kazım Küçükçöğen, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdaışık, Konya Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Kasım Akta, Meram Belediye Meclisi üyeleri, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
“ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ; BÖYLESİ ÖNEMLİ BİR HAMLEYİ BÜYÜTMEYİ BAŞARDIK”  
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende konuşmasına, Meram tarihinin en büyük, en kapsamlı ve en yoğun değişim ve dönüşüm sürecinin yaşandığına vurgu yaparak başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, belediyenin öncülük ettiği Büyük Konut Hamlesi’nin, Oruç Reis Evleri ile birlikte 6 bin 569 konuta ulaştığını hatırlattı. Atılan her temel ile ortalama ‘bir çok aileye daha konforlu, daha modern, daha yaşanabilir, daha rahat, daha sağlıklı bir yaşam kazandırdıklarına işaret eden Başkan Kavuş, “Şükürler olsun ki böylesi önemli bir süreci yürütmek, geliştirmek ve büyütmek bizlere nasip oldu. Değişim ve dönüşüme hayati ihtiyaç duyan Meram için kurulan her bir kooperatif büyük önem taşıyor. Üç yıl önce başlattığımız Büyük Konut Hamlesi, Meram’ın Kentsel dönüşümüne sağladığı katkının yanı sıra ortaya çıkan konut açığının kapatılmasında ve durgunluk yaşayan inşaat sektörünün canlanmasına da adeta ilaç oluyor. 6 bin 569 konutun inşaat sektörüne kazandırdığı hareket ve bereket de bu işin bir başka güzel tarafı oldu. Hemşehrilerimizi bir yuva sahibi yapmasının yanı sıra malzemecisinden işçisine, mühendisinden nakliyecisine kadar herkesin yüzünün gülmesi bizim için bir başka sevinç. Hangi açıdan bakılırsa bakılsın her bir kooperatif şehre yeni bir umut aşıladı” diye konuştu. 
“BEKLENTİ DEVAM ETTİKÇE YENİ PROJELER ÜRETMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ”
Oruç Reis Evleri başvurularında Meramlılar için pozitif ayrımcılık uyguladıklarını ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Oruç Reis Evlerine sadece Meramlıların ve Meram’da ki her bir ikametgahtan da yalnız tek bir kişinin başvurabilmesini sağladık. Hal böyle iken bile Oruç Reis Evleri’ne  başvuru sayısı 14 bin 202 oldu. Yakalanan başvuru sayılarının, bizlerin sorumluluğunu bir kat daha artırdığının da bilincindeyiz. Hemşehrilerimizin teveccühü bizleri bu noktada gayretlendirmeye ve şevklendirmeye devam ediyor.  Bizlere güven duyan, müracaatlarıyla bu projelere destek veren tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Bizler de, kooperatifte görev alan arkadaşlarımız da hemşehrilerimizin güvenlerini boşa çıkarmamak adına ciddi ve yoğun bir çalışma ortaya koyuyor, bu çalışmaların neticesini de inşaatlarda yakalanan  kalite ve hız ile alıyoruz. Hemşehrilerimizin talep ve beklentileri devam ettiği sürece bizler de bu noktada çalışmaya, yeni projeler üretmeyi sürdürecek, Meram’a kazandırmaya devam edeceğiz. Değişen, dönüşen ve yenilenen Meram’ın yüz akı projelerinden biri olan Oruç Reis Evlerimizin ilçemize, şehrimize ve insanımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, kazasız belasız, güzelliklerle ve hızlı bir şekilde tamamlamayı, sakinlerine de sağlıcakla ve mutlulukla oturmayı nasip etmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”
CUMHUR İTTİFAKI YAPILAN HİZMETLERİN GURURUNU VE MUTLULUĞUNU YAŞIYOR
Daha sonra kürsüye gelen MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan da “Çok kıymetli Meram Belediye Başkanımızın Meram’a verdiği değerin ve ortaya koyduğu değerli çalışmaların bir kez daha gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. Cumhur İttifakı olarak insana yapılan hizmete ve onları mutlu ve huzurlu yaşama kavuşturmaya şahitlik ettiklerini belirten Başkan Karaaslan, “Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza tüm özverili ve gayretli çalışmaları için şükranlarımı sunuyor, temeli atılan Oruç Reis Evleri’nin hemşehrilerimize, Meramımıza ve Konyamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Şehrimize ve ülkemize birbirinden değerli yatırımlar kazandıran bu birlikteliğimiz daim olsun” diye konuştu. Çocukluğunun geçtiği bu bölgenin çok güzel hizmetler görmesinden dolayı yaşadığı mutluluğu dile getiren AK Parti İl Başkan Vekili Kazım Küçüköğen ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların önderliğinde pek çok yatırım kazanan Konya’ya kazandırılan yeni bir hizmetin daha temelinin atılacak olmasından dolayı gurur ve heyecan duyduğunu belirtti. Küçükçöğen, inşaatın kazasız, belasız tamamlanmasını ve ev sahibi olacak vatandaşların burada sağlıklı, huzurlu bir ömür geçirmeleri temennisinde bulundu.
“BENZERİNE AZ RASTLANIR BÖYLESİ BAŞARILI PROJELER İÇİN BAŞKAN KAVUŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM” 
Meram ve Konya’ya yeni ve güzel bir hizmetin daha kazandırılmasına şahitlik ettiklerini ifade eden Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, emsaline az rastlanır bir çalışmayı daha Meram’a kazandırılmasına öncülük eden Başkan Mustafa Kavuş ve ekibine teşekkür ederek, “Emsaline az rastlanır bu çalışmayı kutlamamak mümkün değil. Öncülük edilen kooperatif ile hem insanımıza ev, yuva kazandırılıyor hem de örnek bir şehircilik ve dönüşüm çalışmaları sergileniyor. Köklü bir şehre yeni bir soluk kazandırılıyor. İnsanlara kazandırılacak en güzel şey onları yuva sahibi yapmaktır. Başkan Kavuş ve ekibi bunu başardı. Bu nedenle kendilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu. 
“BU DÖNÜŞÜM HAREKETİ SADECE KONYA’NIN DEĞİL TÜRKİYENİN EN BÜYÜK VE EN BAŞARILI KONUT HAMLELERİNDEN BİRİDİR” 
Bu tür değişim ve dönüşüm çalışmalarının kolay çalışmalar olmadığına vurgu yaparak konuşmasına başlayan TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, bu zor çalışmaların altından başarıyla kalkan Başkan Kavuş ve ekibini tebrik etti. Mülk sahipleriyle görüşülmesiyle başlayıp temel atma aşamasına gelinmesinin ancak büyük gayretler sonucunda yapılabileceğine dikkat çeken Milletvekili Akyürek, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Meram’ın Büyük Konut Hamlesi, sadece Konya’nın değil Türkiye’nin en büyük ve en başarılı konut hamlelerinden biridir. Yakalanan sayı önemli bir sayıdır, elde edilen başarı önemli bir başarıdır. Meram, Selçuklulardan bu yana bizim marka ilçemiz, bugünlere taşınan bir değerimizdir. Her zaman övgüyle bahsedilen bir yerdir.  Meram’ın marka değeri çok yüksektir. Bu tür yatırımlar da Meram’ın marka değerini artıran, tarihe, bugüne, geleceğe ve misyonuna uygun yatırımlardır. Bunu başaran Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Türkiye’nin idareci yetiştiren Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olarak mektepli, adı Türkiye ve dünya belediyeciliğinde başarılarla anılan Konya Büyükşehir Belediyesi’ndeki hizmetleri sebebiyle de alaylıdır. Konya’nın bugün yakaladığı başarılarda katkısı olan bir isimdir. Meram’ın meramını kavrayabilen ve bu doğrultuda çalışan, çabalayan ve üreten Mustafa Kavuş’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Onunla birlikte Meram gelişiyor, güzelleşiyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın koordinasyonunda Konya çok daha güzel işler başarmaya devam edecektir.” 

Konuşmaların ardından, 74.289 m2 arsa alanında toplam 1150 daire ile Konya’nın en büyük konut projelerinden birisi olacak Oruç Reis Evleri’nin temeli dualarla atıldı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 2
  • 19
  • 5
  • 1
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (6)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • batuhan bozkurt
    2 yıl önce

    lütfen adil olun, yada partinin başındaki "adalet" kelimesini kaldırın. daha önce yaptığınız konutlarda maalesef adalet olmadı adam yazıldı çıktı iki gün sonra 2 katına sattı, artık yandaş kollama işini bırakın Allahtan korkun KARUN oldunuz KARUN.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (2)
  • R
    RİZELİ
    2 yıl önce

    KÜÇÜK BEYİNLİ ARKADASIM. SONUÇ İTİBARİ İLE KİME ÇIKARSA ÇIKSIN NOTER HUZURUNDA ADİL Bİ ŞEKİLDE ÇIKIYOR. İSTER SATAR İSTER ÖDER. BUNDAN SİZENE. KİMSENİN KİMSEYİ KOLLADIĞI YANDAŞI OLDUGU Bİ DURUM YOK. AT GÖZLÜKLERİNİZİ Bİ ÇIKARIN.

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • SS
    suphi sağırlıoğlu
    2 yıl önce

    yeşil alan bırakmadı meram belediyesi, her yer apartman..yazık...uluırmak,çaybaşı,uzunharmanlar, aymanas ta 1 metrkare park bile yok.yaparsada yaka,havzan falan yapar zaten..

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • IE
    İMAN EHLİ
    2 yıl önce

    AH CANIM YA SEN DOĞUŞTANMI BÖYLE AKILLISIN :)

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Kara Eser
    2 yıl önce

    Belediyelerin de bu konut sorununa el atması lazım. Selçuklu Belediyesi sen nerdesin sen nerdesin...

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (0)
  • K
    KONYALI
    2 yıl önce

    KARATAYDADA GORSEK AMA NEREDE

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English