Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bilim Festivalinde MTA Standına Yoğun İlgi

Türkiye’nin en büyük bilim festivali, 23-26 Haziran tarihlerinde Konya Bilim Merkezinde gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediyesince bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve halkın yoğun ilgisiyle karşılaşılan Bilim Festivalinde MTA Genel Müdürlüğü de yerini aldı.

Bilim Festivalinde MTA Standına Yoğun İlgi
“Sürdürülebilir Doğa Dostu Madencilik ve Gezici Müze Eğitimleri” kapsamında Bilim Festivaline katılım sağlayan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) standında, çocuklar ve gençler başta olmak üzere her yaştan katılımcıya yönelik etkinlikler düzenlendi. MTA’nın faaliyet alanlarının anlatıldığı tanıtım filminin yanı sıra, karot boyama, geleneksel madencilikten modern madenciliğe uzanan yol, karotlu madencilik simülasyonu, fosil alçı kalıp çalışması, hamurdan iz fosil oluşturma ve kent madenciliği başlıkları altında birçok etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye’nin ilk tabiat tarihi müzesi olan Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi’nden de kıymetli maden ve kayaç örnekleri ile fosil ve doldurulmuş hayvan örnekleri sergilendi. Etkinlikler sonrasında katılımcılara, özel olarak tasarlanan materyaller hediye edildi.
MADENLERİN HAYATIMIZDAKİ ÖNEMİ ANLATILDI
MTA standında, alanında uzman eğitimcilerin yanı sıra Çevre Araştırmaları Daire Başkanı Ayten Cesur,  MTA Orta Anadolu  II. (Konya) Bölge Müdürü Muharrem Göktaş, Şehit Cuma Dağ Tabiat Müzesi Müdürü Dr. Koray Sözeri de festivalde hazır bulundu. Bölge Müdürü Muharrem Göktaş, “Arama ve araştırma faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam eden MTA’nın, aynı zamanda madenlerin hayatımızdaki önemini vurgulamak ve bu yönde bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu tür etkinliklere katılım sağladığını ifade ederek, özellikle çocuklar ve gençlerin gösterdiği yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

MTA Çevre Araştırmaları Daire Başkanı Ayten Cesur ise MTA Genel Müdürlüğü’nün kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalarda çevre hassasiyetini ön planda tuttuğunu vurgulayarak, çevre dostu madencilik bilincinin çocukluk yaşında verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Cesur, bu kapsamda Balıkesir, Trabzon ve Ordu illeri genelindeki okullarda, binlerce öğrenciye doğa dostu madenciliğin önemini anlattıklarını ve çevre bilincinin gelişmesine yönelik eğitimler düzenlediklerini ifade ederek,

MADENLERLE İÇ İÇE BİR YAŞAM SÜRDÜRÜYORUZ
İlk ve ortaöğretim düzeyindeki çocuklara bulabildikleri her fırsatta çevre dostu madencilik çalışmalarını anlatmayı sürdürmek istediklerini belirtti. Cesur, “Tüm Türkiye’de mümkün olduğu kadar fazla okulda yürütmeyi amaçladığımız proje kapsamında, öğrencilere, aslında madenlerle nasıl iç içe bir yaşam sürdürdüğümüzü fark etmelerini ve hayatımızdan madenler çıkarılsa, yaşamlarımızda nelerden vazgeçmemiz gerektiğini örneklerle anlatmayı hedefliyoruz.’’ dedi.
 Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi Müdürü Dr. Koray Sözeri de, Gezici Müze sayesinde, merkez kampüsünde yılda ortalama 400 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını ifade ederek, müzeye uzaklık nedeniyle gelemeyen çocuklarla müzenin nadide eserlerini buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Festival boyunca MTA standında yapılan etkinliklere geç saatlere kadar yoğun katılım sağlandığı ve çocukların yanı sıra ebeveynlerin de madenlerin gündelik hayatlarındaki kullanımına yönelik farkındalıklarının arttığı gözlemlendi.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 2
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English