Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bilanço ağırlaşıyor: Sel felaketinde can kaybı 77 oldu

Sel felaketinde can kaybı artıyor. Kastamonu'da 62, Sinop'ta 14, Bartın'da ise 1 kişi hayatını kaybetti.

Bilanço ağırlaşıyor: Sel felaketinde can kaybı 77 oldu
Batı Karadeniz bölgesinde 11 Ağustos’ta etkili olan yağış sel felaketine neden oldu. Bartın, Kastamonu ve Sinop sele teslim oldu.

Bartın’ın Ulus, Kastamonu’nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ve Sinop’un Ayancık ilçeleri selde ağır hasar gördü.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde taşan Ezine Çayı önüne ne kattıysa sürükledi. Yüzlerce kişi birinci kat seviyesini aşan sel nedeniyle binalarda mahsur kaldı. Helikopter ve botlarla tahliye çalışmaları yapıldı.

2 bin 381 kişi tahliye edildi

Bartın’ın Ulus İlçesinde sel afeti sonrası 341, Kastamonu genelinde bin 480, Sinop’un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 560 afetzede helikopterlerle tahliye edildi. Afetzedelerin bir bölümü yakınlarının yanına bir bölümü de öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Can kaybı 77'ye yükseldi

Afetin 6. gününde can kaybı 77’e yükseldi. Kastamonu’da 62, Sinop’ta 14, Bartın’da ise 1 kişi hayatını kaybetti. 7 kişinin tedavisi ise hastanelerde sürüyor. 

AFAD, Sinop ve Kastamonu’da 47 kayıp ihbarı yapıldığını açıkladı.  

Seyyar köprüler kuruluyor

Bölgede enkaz kaldırma ve iyileştirme faaliyetleri devam ediyor. İş makineleri enkazları kaldırırken, ekipler de balçık ve moloz yığınlarını temizliyor. Ulaşımın sağlanması için Bozkurt ve Ayancık'ta seyyar köprüler kuruluyor.

Ağır hasarlı ve yıkık binalar da belirleniyor. Selde hasar gören 454 yapı tespit edildi. Evi hasar görenlere 50 bin liraya kadar kira ve eşya yardımı yapılacak.
Sel bölgelerinde yerleşimlerin büyük bölümüne ise elektrik verildi. Ekipler yolların kapalı olduğu köylere ulaşmaya başladı. Yardımlar köylerdeki afetzedelere kadar ulaştırılıyor.

Bakan köprü çalışmalarını inceledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sel felaketinde hasar gören
Sinop'un Ayancık ilçesinde seyyar köprünün kurulacağı bölgeyi inceledi.

Karaismailoğlu, "Kalıcı projeleri de en kısa zamanda bitirerek bölgeyi eskisinden daha iyi hale getireceğiz" dedi. 

Türk Kızılay'ın bölgedeki erzak ve sıcak yemek dağıtımı ise devam ediyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English