DOLAR : 45,463₺
EURO : 53,196₺
STERLİN : 61,584₺
GRAM : 6.832₺
ÇEYREK : 11.226₺
CUMHURİYET : 44.221₺
GREMSE : 110.553₺
Güncel

Beyşehir Gölü’nde kaçak avcılığa geçit yok: 10 kişiye 337 bin lira ceza

Eklenme: 13.05.2026 - 22:12

Beyşehir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde kaçak avcılıkta kullanılan çok sayıda malzemeye el konuldu. Son bir ayda yasağa aykırı avcılık ve menşe belgesiz balık satışı yaptığı belirlenen 10 kişiye toplam 337 bin 356 lira idari para cezası uygulandı.

Beyşehir Gölü’nde kaçak avcılığa geçit yok: 10 kişiye 337 bin lira ceza
Reklam alanı

 

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Birimi ile Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekiplerinin, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında yürüttüğü denetimler aralıksız sürüyor.

Ekipler tarafından Beyşehir Gölü içerisinde bırakıldığı tespit edilen ağlar toplanırken, kaçak avcılıkta kullanıldığı belirlenen filika, ağ, zıpkın ve çeşitli istihsal malzemelerine el konuldu.

Son bir aylık denetimlerde, “yasak dönemde balık avcılığı” ve “menşe belgesiz balık satışı” yaptığı belirlenen 10 kişiye toplam 337 bin 356 lira idari para cezası kesildi.

Denetimlerde ele geçirilen balıklardan canlı olanlar yeniden göle bırakıldı. Diğer balıklar ise mevzuata uygun şekilde Göl Feneri Derneği ile kamuya ait öğrenci yurtlarına bağışlandı.


Kaynak: Haber Merkezi

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 3
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 3 tepki

Yorum Yap